banner392

Arıcılar Pamukova da buluştu.

Pamukova da düzenlenen Sakarya İli Arı Yetiştiricileri Birliğinin 11. Arıcılık Semineri bugün Pamukova Kültür Salonunda yapıldı.

Arıcılar Pamukova da buluştu.
Birlik Sorumlu Müdürü Zaraat Mühendisi Hande Çırak’ın sunumu ile başlayan seminer saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra devam etti.
 
Seminer ile ilgili konuşmayı Birlik Başkanı Mustafa Ör yaptı. Ör: 997 üyeleri olduğunu, Sakarya da arı koloni sayısının 75.372 olduğunu söyledi.
 
“Sakarya da önemli miktarda arıcılık yapılıyor. 2012 yılında 1.200 ton bal üretimi gerçekleştirildi. Sakarya da yerli ırkın yetişitirilmesi, tarım danışmanlığı geliştirilmeli, balımız marka olmalı, organik bal üretimi yapılmalı” dedi.
 
“Türkiye ve Sakarya da arıcılığını sorunları birlik içinde daha kolay çözülebilir” diyen Başkan Ör; “Arıcılarımızı bilinçlendirmek için eğitim çalışmalarına kışında devam ediyoruz. 2010-2011-2012 yıllarında 3 panel, 5 seminer, 40 toplantı yaptık” dedi.
 
Protokol konuşmalarının ardından Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu arıcı üyelere arı ölümlerinin nedenleri ve önleme yolları konulu bir sunum yaptı. Sunumda arıcıların yaşadıkları sorunları, arı hastalıklarını ve arıya zarar veren nedenleri projeksiyondan örneklerle göstererek anlattı.
 
Üreticiler Hocaya sorular yönelttiler. Karşılıklı bilgi alış verişi içinde geçen  Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu'nun sunumundan sonra arıcılar başka bir seminer de buluşmak üzere ayrıldılar.
 
Toplantıda arı şerbeti de ikram edildi. Toplantıya Geyve, Alifutpaşa ve Pamukovalı arı yetiştiricileri katıldı. Pamukova da 30 dolayında arı yetiştiricisi ve 500 kadar da arı kolonisi olduğu öğrenildi.  

 
Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2012, 02:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER