banner392

Arı Kursuna Büyük İlgi oldu

Pamukova Halk Eğitim Müdürlüğünde ilk defa açılan Arı Yetiştiriciliği Kursuna beklenenin üzerinde katılım oldu. Nisan ayına kadar devam edecek, haftada 3 saat verilecek ders sonunda başarılı olan katılımcılara sertifika verilecek.

Arı Kursuna Büyük İlgi oldu

17 Şubat Çarşamba günü başlayan kurs Halk Eğitim Müdürlüğünde hafta içinde saat; 18.30 da akşam saatlerinde verimeye başlandı.

Teorik ve pratik olarak iki bölümde işlenecek derslerin bir bölümünde arı sahiplerinin arılarının bulundukları alanlarda pratik eğitimde yapılacak.

Pamukova Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan kursa katılan 57 kursiyer dün gecede Halk Eğitim Müdürlüğü sınıflarında teorik derse katıldılar. Kurs hocası Veteriner Hekim Nazmi Yılancı Sinevizyon eşliğinde verdiği blok derste arıların fiziki özellikleri üzerinde durdu. İkinci bölümde ise ana arı ve işçi arıların özelliklerini anlattı.

Arı yeteştiricilğinde güçlü bir kovan oluşumu üzerinde duran Yılancı güçlü bir kovan olmasında sağlıklı bir ana arının önemli olduğunu söyledi.

“ Sağlık bir ana arının günde ortalama bin ile 1500 dolayında yumurta yaptığını sağlıksız bir ana ise daha az sayıda yumurta yapar” diyen veteriner hekim Nazmi Yılancı;

“ Kovanda ana arı, işçi arı, erkek arı hep birlikte bulunurlar, hepsinin de görevleri ayrı ayrıdır” dedi.





İŞTE KURSTA ANLATILAN DERSTEN BİR BÖLÜM. 
Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2016, 00:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Sadık Can
Sadık Can - 8 yıl Önce

hoca seçimi çok iyi nazmi bey işin erbabıdır.

ersin er
ersin er - 8 yıl Önce

halk eğitim tsk ederiz.bu gibi kursların devamını bekliyoruz.

SIRADAKİ HABER