banner392

24 Kasım Öğretmenler Günü

Tüm Yurtta Olduğu gibi Pamukova'da da 24 Kasım Öğretmenler günü kutlamaları bugün başlıyor. Atatürk’ün “ Öğretmenler, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır” dediği öğretmenler bugün anılmaya başlayacak.

24 Kasım Öğretmenler Günü

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ'NÜN ÖNEMİ NEDİR?

Atatürk'ün 100. doğum yıldönümü olan 1981'de, "başöğretmen" olduğu günün ülke çapında Öğretmenler Günü olarak kutlanmasına karar verildi. Öğretmenler Günü ile ilgili kutlamalar, 26 Kasım 1992'de Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği çerçevesinde kutlanmaktadır.

DÜNYADA ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Öğretmenleri onurlandırmak için çeşitli etkinliklerin düzenlendiği Öğretmenler Günü pek çok ülkede 1994'ten beri her yıl 5 Ekim günü UNESCO tavsiyesiyle kutlanmaktadır. 5 Ekim günü, 1966 yılında Paris'te gerçekleşen "Öğretmenlerin Statüsü Hükümetlerarası Özel Konferansı'nın sona erip UNESCO temsilcileri ile ILO tarafından "Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi'ni oybirliği ile kabul edilişinin yıl dönümüdür.

Öğretmenler günü Tüm Yurtta oluduğu gibi Pamukova’da da bugün kutlanmaya başlayacak.

Pamukova’da kutlama töreninden sonra Atatürk Kültür Merkezinde günle ilgili etkinlikler yapılacak. Hafta boyunca öğretmenlerin önemi ve onların yaptıkları çocuk anlatılacak. Okullarda öğrenciler öğretmerleri için yazdıkları şiirler, öğretmenleri için yaptıklarına karşı vefa borçları gereği ellerini öpecekler.

Öğretmenler günü okullar tatil edilmiyor. Kutlama törenlerine Okullardan seçilen temsili sınıflar katılıyor. Öğretmenlerde kendileri için düzenlenen çeşitli etkinlirlere katılarak yılda 1 gün olan günlerinde anılarını, geçmişlerini yeniden hatırlıyorlar ve paylaşıyorlar.

Tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü pamukovahaber.com olarak bizde kutluyoruz.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2018, 09:28

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER