banner392

23 Nisan coşku içinde kutlandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisin kuruluşunun 93. yılı kutlamalarına vatandaşlar büyük bir coşku içinde katıldılar. Resmi törenin ardından Pamukova da açık alanda kutlanan 23 Nisan bayramı okulların hazırladıkları çeşitli etkinlikler ve oyunlarla kutlandı.

23 Nisan coşku içinde kutlandı.
Pamukova belediyesi tarafından öğrencilere 2000 dolayında bayrak dağıtıldı. Geçtiğimiz yıl okulları tarafından alanlara bayraklarla gelen öğrenciler bu sene belediyeden aldıkları bayrakları salladılar. Havanın da güzel olması nedeniyle açık alanda kutlanan bayrama Pamukovalılar da büyük ilgi gösterdiler.
Günle ilgili konuşma İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Ceylan tarafından yapıldı. Ceylan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının sadece Türkiye de kutlandığını ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluş yılı olan bu bayramın çocuklara hediye edildiğini söyledi.
Törene ve bayram kutlamasına Pamukova Kaymakamı, Garnizon Komutanı, Pamukova Cumhuriyet Baş Savcısı, Belediye Başkanı, Jandarma Bölük Komutanı, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve öğretmenler, Daire Müdürleri, Siyasi Parti Başkan ve temsilcileri, Silvi Toplum Örgütleri yöneticileri ve vatandaşlar katıldılar.
Ana Okulları öğrencilerinin gösterileri veliler ve vatandaşlar tarafından büyük alkışlar aldı. Çeşitli okulların düzenledikleri gösteriler içinde öğrencileri olan veliler onları görüntülemek için ellerinde fotoğraf makinaları ile alanı doldurdular. Zaman zaman uyarılan veliler, arkadaşlarını görebilmek için daha yakın alana adım adım gelen kalabalıkları uyarmak için sık sık anonslar yapıldı.
Her sene olduğu gibi bu tür kalabalık kutlamalarda yine izdiham ve kargaşa yaşandı. Çocukların bayramı malesef büyüklerin görmek için öne geçmeleri sonucu onların bayramı olmaktan çıktı. Uzakta kalan ve alanı göremeyen bazı öğrencilerden bayram alanını terkedip evlerine gidenler bile oldu.


Törenden sonra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında hafta içinde okullar tarafından düzenlenen yarışmalarda başarılı olan öğrencilere ödüller verildi. 
Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2013, 23:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER