banner392

Cevat Keser’i kim fişlemiş?

Belediye Başkanı Cevat Keser’i kim fişlemiş çok merak ettim.

Gazetelerde okumuştum. 28 Şubat 1997 de Batı Çalışma gurubu olarak adlandırılan Askeri idare bazı insanları meğer fişlemiş.

Birçok insan hakkında Batı Çalışma Grubu notlar almış. Notlar içinde bizim Pamukova belediye başkanımız Cevat Keser’de meğer o listede yazılanlar arasındaymış.

Aradan tam 15 yıl geçti ancak fişlendiğini Cevat Başkan yeni öğreniyor. Oda gazetelerde çıkan fişlenmişler listesinde kendini gördükten sonra öğreniyor.

Geçtiğimiz hafta Pamukova da doğalgaz abone açılış gününde Geyve kaymakamı, Pamukova kaymakamı ve doğalgaz yetkililerinin öğle yemeğinde bulundukları bir anda Bir klasör içindeki bir dosyayı gösterirken tanık oldum.

Başkan Cevat Keser “işte benim fişlendiğimi gösterir liste bu” diyor. Kaymakamları ve doğalgaz yetkilileri ellerine verilen fişlenme dosyasını göz uçları ile bakıp başkana iade ediyorlar.
Başkan fişlenmiş olduğunu gururla sunuyor ve konu hakkında uzaktan görebildiğim kadar da açıklamalar yapıyor. “Ben fişlenmiş başkanım.” diyor.

Buraya kadar anlattıklarım sizleri de duygulandırmış olabilir. Ancak beni hiç de duygulandırmıyor.

Çünkü fişlenmiş başkan ne hikmetse bir gün olsun işten el çektirilmemiş, hatta o dönemlerde başkanlığına devam etmiş. Evi aranmamış. Evine baskın yapan polis operasyonları olmamış. Hatta daha sonra yeniden başkan seçilmiş. Daha sonra bir kere daha başkan seçilmiş. Kısaca Cevat Keser 28 Şubat 1997 de fişlendiği halde kendisinin bile haberi olmamış. Eşi çocukları ve yakınları fişlenme olayından dolayı sıkıntı çekmemişler, normal hayatları devam etmiş. Hem de başkanın kendisi defalardır belediye başkanı olarak seçilmiş ve hala başkanlığı devam ediyor.

GÜNÜN MODASI 28 ŞUBATTA BENİ DE FİŞLEDİLER MODASI.
28 Şubatta fişlendiği halde sesi çıkmayanlar şimdi ne hikmetse “beni de beni de” diye gazetelerde boy gösteriyorlar. Hükümetin darbeleri yargılayalım diye başlattığı yargı sürecinden sonra ortaya çıkan bu fişlenmişlikle gurur duyanlar nedense hayatları boyunca hep belli mevki ve makamlarda oturdular, devletin nimetlerinden sonuna kadar yararlandılar ve yararlanmaya devam ediyorlar.

12 EYLÜL 1980 DE YAPILAN DARBEDE FİŞLENEN ŞİŞLENENLER NEDEN SUSKUN.
Darbe diye 12 Eylül 1980 de yapılan 2 sene boyunca askeri idare ile yönetilen bir dönemde resmi rakamlara göre 650 bin kişi Çoğu solcu ve Ülkücüler şişlendi ve işlerinden edildi. Çoğu kaybedildi. Bir o kadar eş ve çocukları mağdur edildi. Onlar bir gün çıkıp ta göğüslerini gere gere bizi fişlediler. İşimizden ettiler, eşimizden ettiler, felç ettiler diyemediler.
Zaten deseler de onları kim dinler. Onlar insan değildi. Onlar Komanistti, Onlar faşistti. Onun için onlar göğüslerini gere gere “bizi fişlediler, bizi şişlediler” diyemediler.

CEVAT KESER’İ KİM FİŞLEMİŞ?
Pamukova’nın önemli bir zaman diliminde 3 defa gelip, 1 defa giden, yeniden gelen Cevat Keser sanırım Süleyman Demirel den sonra gelen öne önemli siyasidir.
Üç dönem arka arkaya başkanlık yaptıktan sonra AK Partinin tam güçlendiği bir anda yeniden başkan adayı olan Cevat Keser’in nasıl kaybettiğini, Ak Partinin var gücü ile yüklenerek az farkla da olsa belediye’yi elinden aldığı günleri hepimiz biliriz.
Ancak Cevat Keser kaybettikten sonra bir dönem Pamukova’da ayaklarının ucuna basarak gezdiğini, gezdirildiğini de biliriz.
Hakkında açılan davalar, üzerine atılı iddialarla mahkeme kapılarında günlerinin geçirildiğini de bilmeyen yoktur.

2009 yerel seçimleri öncesi yeniden meydanlara çıkan Cevat Keser müthiş bir eforla MHP yi yanına alarak alanlara çıktı. Seçim meydanlarında şunu söylüyordu. “Benim evime kadar girdiler. Namahremime kadar girip arama yaptılar. Kıllarımı saydırdılar. Çoluğumu, çocuğumu rahatsız ettiler.”
Kimdi bunları yapanlar?

Seçime 1 gün kala son konuşmasını tahıl pazarı karşısında bir enter kamyon üzerinde saatlerce yapan Cevat Keser kalabalıklara kendini acındırmış, hatta seçim gecesinde Ülkücü gençlerin canlarını tırnaklarına takarak Cevat Keser için verdikleri mücadelenin görüntüleri hala resim arşivlerimizde durmaktadır.
Seçim günü ise sandıkları başında sımsıkı duran MHP liler sonunda Cevat Keser i yeniden başkanlığa getirmeyi başarmışlardır.

Önemli bir oy farkı ile yeniden daha önce kaybettiği koltuğu kazanan başkan arkasındaki kalabalıklarla belediye’yi teslim aldı.
Yeniden koltuğa oturan başkana öyle bir tuzak kurulmuştu ki belediye de çalışan mukbirlerden birisi yeni başkana yaranmak için yeni makam odasında telefon içinde bir tane, başkanın tam karşısındaki duvar saatinde 1 tane daha başka bir yerde de gizlenmiş uzaktan dinleme aracı 3 böceği kendisine gösterdi ve tedbirli olmasını söyledi. Ancak başkan bu böcekleri aldı. Kendisine bunun haber yapmamız için izin vermesini söylediğimiz halde vermedi. Hala masasının gözünde sakladığı bu böcekleri zaman zaman gösteren başkan hiçbir gün bunları basınla paylaşmadı.

Cevat Keser’i 28 Şubat 1997’de Batı Çalışma gurubu fişlemiş, daha yeni ortaya çıkıyor. Başkan 15 sene önceki fişleme işini yeni görüyor.

Acaba Başkan Cevat Keser 2009 seçim öncesi meydanlarda seçmene anlattıkları evine kadar girildiğini ne zaman anlatacak. Hatta kendisini yeniden koltuğa getiren seçmenlerine ne zaman beni Ak Parti fişledi mi bilmiyorum; ama siz olmasanız yere gömeceklerdi diyecek mi? Cevat Keser’e oy verenler mutlaka bu sorunun cevabını ondan beklemektedirler. Aksi takdirde yeniden aday olursa Beni 28 Şubatta fişlediler diye seçim kazanabilmesi zor görünüyor.   

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.