banner392

Ben Türk’üm

 Son günlerde aslını inkar eden insanlar medyada boy gösterirken Ben Türk’üm diyenler ise horlanır, küçük görülür duruma düşürülmeye çalışılıyor.
 
Benzetmek gibi olmasın ama Bir düşünün Esir düşmüş biri düşman kamplarında “Ben Türk değilim. Aman beni bırakın ne olur? Derseniz, acaba sizi düşman azat eder  mi?
 
Bizim Ata Sözlerimiz vardır. “Aslını inkar eden …. “ Ne kadar doğru. Aslını söylemekten çekinmek kadar insana zul veren ne olabilir ki!
 
Neyse Ben Türk’üm çünkü geçmişimi çok iyi araştırdıktan sonra daha da emin oldum. Ben Türk’üm soyum Türk, sülalem Türk.
 
Birde Kardeş Türk devletlerini şöyle bir düşündüm ve internet üzerinden onlarla ilgili araştırma yaptım. Bildiklerime birde onların hayatları açısından baktım. İlk incelediğim görüntüler Özbekistan’dan oldu. Özbek Tükleri Atalarımızın geldiği kıtada olabildiğince Türklükleri ile onur duyuyorlar, modern bir yaşam görüntüleri içinde başları dik ve yüzleri güleç, giyimleri bizim çektiğimiz sanal kavgadan uzak yaşamlarına devam ediyorlar. (Görmek isteyenler bu videoda görebilirler)
 
Kazaklar, Kırgızlar yaşadıkları bölgenin zor şartlarına rağmen, bölgede güçlü ülkenin yıllardır etkisi altında kalmalarına rağmen hala Türklüklerinden hiçbir şey kaybetmeden yaşamlarını devam ettiriyorlar.
 
Ya biz geldiğimiz bu Anadolu coğrafyasında her türlü saldırıya uğruyor ve sözde modern dünya diye tanımladığımız bir dünyada belli zaman aralıkları ile yok edilmeye çalışıyoruz.
 
Osmanlının son döneminde yok olmayla karşı karşıya geldiğimiz bir dönemden sonra yeniden Ulus bilinci ile Kurtuluş Savaşını kazanıp kurduğumuz yeni devletimiz Türkiye Cumhuriyeti yine parçalanma ile karşı karşıya gelmiş durumda.
 
89. yıl sonra başımıza gelen bu hain saldırı ve ihanet planları içinde olanlar sanki işbirliği etmişcesine birlikte saldırıyorlar. Her yönümüzden saldırıyorlar. Dilimizden, dinimize, kültürümüzden geçmişimize kadar saldırmadıkları yer bırakmıyorlar.
 
1923 yılında yeni bir devletin temellerinin atıldığı günlerde Lozan da bağımsızlığımızı tanımış olan başta batılı ülkeler olmak üzere, o günlerde bağımsızlığımızı tanımayan ABD 89 yıl sonra o günlerde söylediği sözleri (Anadolu da Türk’lerden başka Kürtler, Emeniler de devlet kurmalı) demişti. Hiçbir zamanda bizim bağımsız bir devlet oluşumuzu hazmedemedi ve  Türkiye Cumhuriyetinin bağımsızlığını kabul etmedi. (Bu yazıyı okuyun lütfen)
 
Nasıl oldu da dünyanın süper gücü olan ABD yi biz müttefik olarak gördük ve onunla yatıp onunla kalkar olduk?
 
İşte gelinen noktada Türk düşmanlığını Türk olan insanlarımıza bile çaktırmadan işlediler. Kendisini Türk değil ama Türk Milletinin ekmeğini yiyip sonra da “Ben Türk değilim. Arnavut um” diyen Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Parlamentosundan maaş alan ve Türk Milleti adına konuşan Hakan Şükür gibi milletvekilleri olabildi. Acaba Arnavutluk Parlamentosunda biri “Ben aslında Arnavut değilim. Diyen bir milletvekili var mıdır? Ya da ABD senatosunda ben “Aslında ben Türk’üm” diyen bir senatör var mıdır?
 
Geldiğimiz son durumda hepimizin başımızı önünü koyarak düşünmesi gerekiyor.
Eğer birlikte daha güçlü bağımsız bir ülke olarak yaşamayı kendimize yediremiyorsak. Başkalarının kölesi olmayı kabul etmiş sayılırız. Ancak tarihte 17 defa bağımsız bir devlet kurmayı başaran Türk Milleti 18. İncisini de kurmada hiç tereddüt etmez.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
bozkurt61
bozkurt61 - 10 yıl Önce

''türklük, müslümanlık olmadan da yaşar ve netekim yaşamıştır ama müslümanlık türksüz yaşayamaz. onu ancak türklüğün sel gibi akan kanları ayakta tutmuş, tutabilmiştir. türkiyeden ayrılan arap devletlerinin zavallı, âciz ve gülünç durumları ortadadır.'' hüseyin nihal atsız
ne
mutlu türküm diyene

BOZKURT
BOZKURT - 10 yıl Önce

ne mutlu türküm diyene

Selahattin ÇIRAK
Selahattin ÇIRAK - 11 yıl Önce

sevgili öğretmenim yazınızdaki eleştirilere katılmadığımı belirtirim.sen türk olabilirsin ama ben karadenizli olarak belki firikyalılara dayanmaktayım önemli olan soyunu sopunu bilmek değil önemli olan doğup büyüdüğün acilarini mutluluklarini paylaştiğin bu topraklara ihanet etmemek.unutma vahtetinde osmanlidan gelen türktü
türk soyadi olan bdp li ahmet türkkün kürt olduğu gibi kürt olup türklüğü savunan ziya gökalp i unutmamak gerek önemli olan ayni dili konuşmaktik geçen azeri birisi ile karşilaştim çok güzel muhabbet ettik dil birliği dil emperyalizmi önemlidir.oktay sinanoğlunun dediği gibi
selamlar

Bülent ÇETİN
Bülent ÇETİN - 11 yıl Önce

ne mutlu türküm di̇yene