banner392

BAŞARILI OLMAK SİZİN ELİNİZDE

Başarı kelimesi kişilerden kişilere göre, şartlara göre, zamana göre farklılıklar gösteren değişik anlam ifade eden bir eylemdir.

Bana göre başarı: “İstemek, mücadele etmek ve başarmaktır. Bu 3 önemli kural hayatımızın olmazsa olmazıdır. Diğer bir deyişle, Bizleri mutlu eden işler için hedef belirleyip onlara ulaşmak için mücadele etmektir. Başarılı olmak için ilk önce İnsanın kendini çok iyi tanıması gerekir. Kişinin kendinin mutlaka bir hedefi olmalı. Planlı olmalı. Hırslı ve azimli olmalı. Çünkü her şeyin önemli noktası başlangıçlardır. Kimi insana göre çok para kazanan,  lüks evi villası olan, son model arabası olan, zengin olan insanlar başarılı olarak görünse de, kimi insanlara göre yaptığı küçük bir iyilikten bile mutlu olmaktır başarılı olmak.

Yaşadığımız bu dünya da hepimizin farklı farklı  türlü hayalleri ve hedefleri vardır. Kimimiz, öğretmen, kimimiz, doktor kimimiz avukat, kimimiz mühendis, ressam veya İşyeri sahibi olmak isteriz. Fakat bu istek ve hayallerimiz hepimizin isteğine göre veya kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir. Fakat bunları gerçekleştirmek sadece istemekle değil harekete geçmekle olacak duygulardır. Bunun içinde hiç etrafınıza  bakmadan, Elalem ne der? Yapamazsın sen?  başaramazsın sen? demelerini, duymadan yola devam etmemiz gerekir.

Aslında hepimizi hayallerinden uzaklaştıran en önemli şey korkularımızdır.

Başaramamak korkusu. Başkaları tarafından kabul görmemek, beğenilmemek korkusu, anlaşılmamak korkusu, eleştrilmek korkusu gibi birçok nödenlerimiz vardır. Başarılı ve başarısız arasındaki asıl fark ise; Başarısız insanlar her şeyden korkan insanlardır. Bizler de başarılı bir insan olmak istiyorsak, asla korkmamalıyız. Yenilgiden, eleştiriden, başkaları tarafından kabul görememekten kormamalıyız o zaman kazanan taraf biz oluruz. Sadece kendi mutluluğumuz için değil çevremiz içinde fayda üretebildiğimizi düşünürsek o kadar çok başarılı oluruz.

Unutmayalım ki, Başarı bir yolculuktur. Varış değildir. Yönümüzü değiştirmezsek. Hedefimize ulaşamayız.

Hayatınızdan istek, mücadele, başarı eksik olmasın.

Güzel başarılar sizlerin olsun.

Sevgilerimle.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.