banner392

Yazmanın dayanılmaz hafifliği.

Günümüzde yazmanın ne kadarda duymazdan gelinen, ne kadar de hafife alınan bir eylem olduğunu anlamak için mutlaka okumuş veya doktora yapmış olmanıza gerek yoktur.

Her kulağı duyun, gözleri gören, hisleri olan sıradan bir insan olmanız yeterlidir.

Gözlerinizde sokakların çamur içinde, toz içinde olduğunu, çöplerin içine değil de dışına bırakılan meyve, sebze atıklarını toplayanları görmemek için kör olmanız gerekir,

Yine günümüz politikacılarının ucuz reklam ile kazandıkları belediyenin bir odasından günün 12 saatinde sık sık yaptıkları gereksiz anonsları duymamak için sağır olmak lazım.

Kör olmayan ve sağır da olmayan bizler de yıllardır ilçemizde yaşadığımız ve gördüklerimiz, duyabildiklerimizi çekinmeden adımızı da vererek sürekli yazdık, çizdik. Yeri geldi haber olarak daha anlaşılır halde gösterebilmek için fotoğrafladık. Hatta fotoğrafları anlaşılır halde görünsün diye olay yerinden çekmeye gayret ettik.

Pamukova da defalarca yazdığımız ancak galeye bile alınıp düzeltilmeyen bazı olayları birde bu köşeden yazalım bakalım. Kulakları duyan, Gözleri görenler ses verebilecekler mi?

“Duyduk duymadık” demeyin.

Pamukova da Devlet Kurumlarının hala geçici kabulleri yapılamadı.

1999 Marmara Depreminden sonra özellikle Okulların güçlendirilmesi için kolayca devlet tarafından projelere anında destek verildi. Pamukova’da da 75. Yıl İlköğretim Okulunun eski binasına onarım projesi (134 milyar tl 207 yıllarında) çıkarılarak Pasifik İnşaat adında Çankırılı bir firmaya ihale edilmişti. Bu okul bittikten sonra günün İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Bayındırlık Müdürü bu okulu neden teslim almadılar. Okulun ne eksiği vardı da tamamlanmadı. Hala geçici kabulü neden yapılmadı?

Aynı yıl Cumhuriyet İlk Öğretim Okulu ek binası yine ihale ye verilerek onarıldı. Cumhuriyet İlk Öğretim Okulu yeni binası da aynı yıl yapıldı. Burada da geçici kabuller yapıldı mı hala bilinmiyor. Okul bittikten sonra eski kalorifer kazanı takıldığı. Standartlara uygun kapı takılmadığı iddiaları yüzünden geçici kabullerin yapılmadığı söyleniyor.

Yine Pamukova’da ilk yapılan El Birlik İlk öğretim Okulu için Ankara dan 1.2 trilyon tl kaynak ayrılan ve proje ile yapılan ancak onunda geçici kabulleri yapılmadığı biliniyor ve çok defa yazdığımız halde yetkili bir merciden açıklama gelmiş değil.

Yine Fatma Hanim İlk Öğretim Okulu, Ek binasının geçici kabulleri yapılmadığı söyleniyor.

Pamukova da Cumhuriyet Mahallesinde yeni yapılan Hükümet konağının durumu aynı. Konakta Adliye gibi çok sayıda kurum var. Ancak Adliye de biriken dosyaların koyulduğu ardiye rutubet ten dolayı dosyaların ıslandığı bir zamanlar vali beyin ziyareti sırasında gündeme getirilmişti.

Yine Pamukova da ilk defa bir Adliye Lojmanı diye zamanın C. Savcısı tarafından Ankara’dan alınan destek Pamukova Adliye Lojmanları da daha 10 senesini doldurmadan sos verdi. Adliye lojmanlarında oturan hakimler ve kamu görevlileri binanın yapılışında kanalizasyon giderlerinin doğru yapılmaması yüzünden koku ile iç içe yaşıyorlar.

İşte bütün bu devletin en önemli kurum ve kuruluşlarının milyarlarca para harcanarak yapıldıktan sonra geçici kabullerinin yapılmamasının gerekçesi nedir? bir yetkili çıksa da anlatsa bizde kamuoyunu aydınlatabilsek o zaman yazmanın önemsendiğini anlamış olacağız.

Şimdiye kadar onlarca kez yazdık. Pamukova da Devletin kurumlarının bir kısmının onarım diye yenilenmesinden sonra, bir kısmının ise yeni yapılmasından sonra geçici kabulleri yapıldı mı?
Yapılmadı mı?

Yapılmadıysa neden yapılmadı?

Pamukova da Kamu Binalarının yapıldığı yıllarda binaları kimler denetledi.
Yoksa Denetlemediler mi?
Yoksa Fethullahçılar mı, yaptılar ?
Yoksa Fethullahcılar mı, denetlemediler?
 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.