banner392

Belediye çalışanlarına zam

Pamukova Belediyesinde çalışan 68 işçi adına toplu görüşmeler anlaşma ile sonuçlandı. 68 işçinin net maaşları 1000 tl nin üzerine çıktı.

Belediye çalışanlarına zam
Hak İşe bağlı Hizmet-İş sendikası Sakarya şube başkanı Fahrettin Kütükçü ile belediye başkanı Cevat Keser 2013 yılına kadar geçerli olacak sözleşmeye imza attılar.
Pamukova belediyesinde yapılan imza töreni sonunda taraflar bir birlerini kutladılar. Belediye de çalışan 68 işçi adına sürdürülen toplu sözleşme görüşmelerinin anlaşma ile sona ermesinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.
Belediye başkanına işçilerin ücret artışında gösterdiği kolaylıktan dolayı Hizmet-İş şube başkanı Kütükçü şükran plaketi verdi.
Toplu Sözleşme sonrasında AA Pamukova muhabirine açıklama yapan taraflar şunları söylediler.
 
Hak-İş Konfederasyonu Sakarya İl Temsilcisi ve Hizmet-İş Sakarya şube başkanı Fahrettin Kütükçü anlaşma ile işçilerin enflasyonun üzerinde zam aldıklarını söyledi.
Kütükçü:
“Hem sosyal haklarda, hem ücretlerde belli bir noktaya geldik. Olağanüstü bir ücret zammıyla karşılaştık. Başkan son derece bizi memnun etti. İşçe memnun, sendika memnun, işverende memnun, önemli olan bundan sonra sadece ücret almak değil, aldığı ücreti de hak etmek için bu ücret talebinde bulunduk. Bizimde amacımız sadece toplu sözleşme değil, sorumlu, ilkeli bir sendikacılık anlayışı ile önce kurumun çıkarları sonra Pamukova halkının çıkarları diyerek aldığımız ücreti hak etmek için bu toplu sözleşmeyi imzaladık” dedi.
 
Belediye başkanı Cevat Keser ise Kendisinin işçilikten geldiğini Vagon fabrikasında 26 yıl içinde sendikacılıkta yaptığını işçiliğin ne demek olduğunu bildiğini söyledi.
“Sendika ile yapmış olduğumuz sözleşmede hem Pamukova belediyesi için, hem sendika için, hem belediyede çalışan işçi arkadaşlarımız için, hem halkımız için hayırlı ve uğurlu olmasını Cenabı Allahtan niyaz ediyorum. Bizim istediğimiz işçi arkadaşlarımızın Pamukova da ki görevlerini Layıkıyla yapmaları, düzgün yapmaları ve Pamukova halkına hizmet etmeleridir. Bizde imkanlarımız dahilin de zam vermeye çalıştık. İşçilerimizi ve sendikamızın memnun olduklarını gördük. Ben hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.
 
Başkan toplu sözleşme anlaşması sonrasında makamında sendika temsilcileri ile birlikte objektiflerimize poz verdiler.
 
Pamukova belediyesinde çalışan 68 işçinin Toplu sözleşmesi 14.01.2013 tarihine kadar geçerli olacak. 15.12.2010 tarihinden beri devam eden toplu sözleşme görüşmeleri sonunda belediyede çalışan işçilerin net maaşları 1000 tl nin üzerine çıktı. Sosyal iyileştirmelerde yapılan iyileştirmelerde sözleşmeye geçti. Enflasyon üzerinde maaş artışının iki yıllık ortalaması yüzde 30 olarak açıklandı.
 
Belediye iş yeri baş temsilcisi Necmi Kavak ve İş yeri temsilcisi Fethi Camcı anlaşma sonucundan memnun olduklarını söylediler.
Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2011, 01:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
BELEDİYE İŞÇİLERİ
BELEDİYE İŞÇİLERİ - 13 yıl Önce

SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜRLER EDER SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİZ BELEDİYE ÇALIŞANLARI

SIRADAKİ HABER