banner392

Babam Sultan Etkinliklerine ilk defa bir vali katıldı.

Bu sene 19. cusu kutlanan Muradiye Kültür Vakıfları Pamukova Şubesi tarafından organize edilen Babam Sultan Hazretleri anma etkinliğe Sakarya Valisi Mustafa Büyük de katıldı. Turbe'nin bahçesinde yapılan etkinlikler nedeniyle olağan üstü güvenlik önlemleri alındı. Sakarya dan takviye kuvvet getirildi. İlk defa etkinlik alanının güvenliği için bariyerler kuruldu.

Babam Sultan Etkinliklerine ilk defa bir vali katıldı.

Etkinliklere Sakarya valisi, Sakarya il emniyet müdürü, Pamukova Kaymakamı, Belediye başkanı, Geyve ilçe emniyet müdürü, Pamukova İl genel mecsili üyeleri de katıldılar. Afrika ülkelerinden de 50 dolayında öğrencinin yanında il dışından ve Pamukova ve  köylerinden gelen toplam 5 bin dolayında ki katılımcılar için pilav ikramı yapıldı. Tavuk etli yapılan 1200 kg tavuk eti, 2 ton pirinç, 400 kg nohutla toplam 10 bin kişiye yetecek kadar pilav yapıldı.

 

Etkinlik kapsamında 50 çocuk sünnet ettirildi. Programda Kur’an-ı kerim ve ilahiler okundu. Birlikte öğle namazı kılındı, bereket duası yapıldı.

 

Programın son bölümünde vakıfa destek amaçlı el yazmalı Kur’an-ı kerim surelerinin bulunduğu tablo açık artırma ile satıldı. Tablo Sakarya lı Güler Yüzlü kuyumculuk tarafından 90 bin tl satın alındı.

Babam Sultan Hazretleri anma programına katılanlara teşekkür eden Muradiye Vakfı Pamukova Şube başkanı Hikmet Şenol “Bizleri yalnız bırakmayan herkezden Allah razı olsun. Bizleri yalnız bırakmayan ve her zaman yanımızda olan tüm kardeşlerime, dostlarımıza teşekkür ederim. Hep birlikte nice programları hayırlısı ile tekrar yaşamak isteriz.”dedi.

 
Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2013, 20:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER