banner392

Türksat da uydu değişimi vatandaşları strese soktu.

Televizyon yayınlarının dün geceden itibaren Türksat 4A uydusuna aktarılmasından sonra televizyonlarının görüntüleri kararan vatandaşlar tamircilere koştular.

Türksat da uydu değişimi vatandaşları strese soktu.

Sabah kaktıklarında televizyonlarını açan ve “sinyal yok” uyarılarını görenlerinde yeni uyduya frekans aktarımı yaptırabilmek için tamircilerin önünde toplanmaları sonucu tam bir izdiham yaşandı.

Pamukova merkezinde eski belediye binası altındaki Televizyon tamiri ve bakımı iş yerlerinden biri olan Tahsin Sürmeneli’nin dükkanı önünde toplanan vatandaşlar bir an önce kendi işlerinin yapılmasında israr edince işler daha da zora girdi.

İşyeri sahibi Tahsin Sürmeneli bu Frekans yüklemelerinin en az 20 dakika gibi bir süreçte tamamlanabileceğini söyleyip. Sırada bekleyen vatandaşların ellerinde getirdikleri decoderlerin (şifre çözücü) üzerine ad ve adreslerini yazıp bırakmalarını iş bittikten sonra kendilerini haber verileceğini söyledi.

27 bin nüfuslu ve 7 bin dolayındaki eve sahip ilçede her hanede en az 1 televizyon olduğu düşünülürse, çok sayıda televizyon mağduru vatandaş tamirciler önünde toplanmaya başladı. Akşam televizyonda Beşiktaş-Trabzonspor maçlarını nasıl seyredeceklerini soranlardan, yıllardır devam eden “kurtlar vadisi” gibi dizileri kaçırmak istemedikleri için bir an önce kendi televizyonun frekansının bir an önce yapılmasını isteyen ve rica edenlerde vardı.

Gün boyu evindeki televizyonunun görüntü vermesi için çalışanların bir çoğu amacına ulaşamadı. Tamirciler  iş yoğunluğundan dolayı bir an olsun işlerinden ayrılamadılar. Yemeklerini bile çalıştıkları masada yediler.

Bu tür frekans değişimi nedeni ile vatandaşların mağdur edildiğini savunan ve yetkilileri yeteri kadar uyarmamakla suçlayanlar da vardı.

Tamirciler ise yoğun işten memnundular,  fakat vatandaşların bekleme sırasında işlerinin biran önce yapılması üzerinde israrcı olmalarından rahatsız olduklarını söylüyorlardı.

Pamukova da birkaç gün daha bazı televizyonlar frekans ayarı yapılamayacağından dolayı kapalı kalacak gibi görülüyor. 

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2018, 08:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
pamukovalı
pamukovalı - 9 yıl Önce

ben evde yaptım 5 dakika insanları bildiğin cahilliğinden yararlanıp para kesiolar 20 lira 30 lira bu ne kardeşim ya bir işçi aksama kadar 30 liraya çalışıor bu paralar helal değildir çıkar bir gun

SIRADAKİ HABER