banner392

SAÜ TarafındanTrafik kazaları elektronik ortama aktarılabilecek proje yapıldı.

Sakarya Üniversitesinde geliştirilen "Trafik Kaza Analiz Sistemi Projesi" sinin geliştirilmesinde Pamukovalı Doç. Dr. Kamil Taşkın da görev aldı. "Trafik Kaza Analiz Sistemi Projesi" ile trafik ekiplerinin kaza tespit tutanaklarını elektronik ortama aktararak, daha hızlı sonuç alması sağlanacak.

SAÜ TarafındanTrafik kazaları elektronik ortama aktarılabilecek proje yapıldı.

Sakarya Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin kullanımı amacıyla Doğu Marmara Kalkınma Ajansının (MARKA) desteğiyle "Trafik Kaza Analiz Sistemi Projesi (TKAS)" başlatıldı.

SAÜ Teknokent AŞ'de düzenlenen proje tanıtım toplantısında konuşan SAÜ İşletme Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi ve proje koordinatörü Prof. Dr. Erman Coşkun, amatör düşünceyle başladıkları projenin trafik ekipleri için ihtiyaç olduğunu gördüklerini söyledi.

Coşkun, projenin trafik denetleme şube müdürlüklerinin faaliyetleri ve kaza tespit tutanaklarının elektronik ortama girilmesi, saklanması, hızlı ve esnek şekilde sorgulanması, raporlanması ve kazaların gerçek nedenlerinin ortaya çıkarabilmesi için detaylı analiz yapılması amacıyla geliştirildiğini anlattı.

"MARKA çok büyük bir iş başardı"

Projenin finansal olarak MARKA tarafından desteklendiğini dile getiren Coşkun, "Proje kültürü oluşturma açısından MARKA çok büyük bir iş başardı. Bu sistem harita üzerinden kazaları gösterebiliyor. Sistem üzerinden kazanın yeri, çeşidi ,kaç ölü veya yaralı olduğuna bakılabiliyor. Emniyetteki arkadaşlarımız harita üzeriden kazanın detaylarına ulaşabiliyor. Kağıt üzerindeki tutanaklar elektronik ortama aktarılabiliyor. Bu sistemle hem hızlı müdahale hem de daha sağlıklı verilerle çalışma imkanı sağlanacak. Sistemin diğer illerde de yaygınlaştırılması temel hedeflerimiz arasında" şeklinde konuştu.

"Kalkınma, sadece ekonomik faaliyet değildir"

MARKA Genel Sekreteri Fatih Akbulut ise projenin kendileri için önemli olduğunu belirterek, "Kalkınma, sadece ekonomik faaliyet değildir. Aynı zamanda çevre değerlerinin de korunması gerekir ama yaşam standardının da yükseltilmesi gerekir. Bu, kentsel himzetlerin daha iyi sunulmasıyla ilgili bir şeydir. Binlerce vatandaşımızı trafik kazalarına kurban veriyoruz. Kent içi ulaşım çok önemli. Trafiğin düzgün koordine edilmesi, problemlerin tespit edilerek iyileştirme yapılabilmesi için her hatadan ders çıkarmamız gerekir. Kazaların istatistiklerinin tutulması ve raporlanması, eğitim faaliyetinde kullanılabilmesi açısından projeyi önemsiyoruz" diye konuştu.


Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2018, 08:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Taner Gökoğlu
Taner Gökoğlu - 10 yıl Önce

sevgili kamil kardeşimi başarilarindan dolayı tebrik ediyorum.oncelikle koylum ve srksdsşimiz olarak her daim arkasindayiz ve destekçisiyiz.

SIRADAKİ HABER