banner392

Pamukova ve Geyve doğazında abonelik açılışı yapıldı.

Geyve, Pamukova, Alifuatpaşa’da doğalgaz çalışmalarında sona gelindi. Altyapı çalışmalarının büyük bir kısmı tamamlanan Pamukova ve Geyve de doğalgaz abonesi başlatıldı. İlk aboneyi Pamukova Belediye başkanı oldu.

Pamukova ve Geyve doğazında abonelik açılışı yapıldı.
1 bucuk yıl önce Pamukova ve Geyve de Akmercan GEPA Doğal Gaz tarafından alt yapı çalışmalarına başlanan doğalgaz’ın abonelik açılış törenine katılan Şirketin Yönetim kurul başkanı Gazi Akmercan bölgeye 16 milyarlık yatırım yaptıklarını söyledi.
 
Gazi Akmercan: “Geyve ve Pamukova da sözleşmemize göre daha erken gaz verme aşamasına geldik. Aslında sözleşmede 5 yıl içersinde gaz verme taahhüdümüz olduğu halde verimli bir çalışma sonunda 1 bucuk yıl gibi bir zamanda gaz verebilecek konuma geldik” dedi.
 
Bölgenin doğalgaz ayrışım merkezi olan yeni tesislerde incelemelerde bulunan Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık ve Pamukova Kaymakamı Tuncay Dursun ve Belediye başkanı Cevat Keser’e bilgi veren Akmercan Doğalgaz genel müdürü Yunus Kesgin ve Bölge müdürü Hikmet Özdoğan yeni tesisin güvenliği ve 70 barlık basıncın nasıl 19 bara düşürülüşü hakkında bilgiler verdiler.
 


Genel Müdür Yunus Kesgin, çalışmaların programlandığı gibi devam ettiğini ve bugüne kadar toplam 175 km Polietilen 25 km Çelik hat olmak üzere toplam 200 km doğal gaz dağıtım hattı tamamlandığını ve 4.000 adet binaya servis kutusu bağlanarak doğal gaz arzına hazır hale getirildiğini belirtti.


 
Kesgin: “Yeni ayrışım merkezimiz 1.5 milyon tl ye mal oldu. Bölgeye gaz dağıtım merkezi olan burası her türlü güvenlik tedbirleri ile donatılmış durumdadır. İki bölümden oluşan merkezde herhangi bir tehlikede otomatik olarak sistemi kapatacak teknik donanım bulunmaktadır” dedi.

Genel müdür Kesgin gazın ayrışım merkezine Botaş hattından (Ak Gıda altında) alındığını 70 barlık basınçla gelen gazın 19 bara düşürüldüğünü Ana hatlarda ki 19 barlık basıncın ise evlere girişte 300 milibara düşüleceğini söyledi. 300 milli barın da bir soluk verme kadar basınç ayarında olduğunu söyledi.
 
Geyve kaymakamı ve Pamukova kaymakamları özellikle güvenlik konusunda detaylı bilgiler aldılar.


 
Ayrışım Merkezinde incelemeler yapıldıktan sonra Pamukova da ki şirketin çalışma ofisine geçildi. Ofiste çalışanlar tarafından hazırlanan ikramlardan sonra ilk abone yapıldı.
 
Doğalgazın ilk abonesi Belediye başkanı Cevat Kesen oldu. Keser muhasebeye giderek evi için abone oldu. Başkanın formu doldurmasından sonra ilk onayı da şirketin sahibi Gazi Akmercen onayladı.

 

Kısa bir konuşma yapan Başkan Pamukova ya doğalgazın gelmesinde belediye olarak ellerinden gelen katkıyı yaptıklarını söyledi. Pamukova nın gelişen ve önü açık bir ilçe olduğunu söyleyen Cevat Keser Akmercan Gepa’nın patronu ve çalışanlarına da teşekkür etti. “Hayırlı olsun” dedi.
 


Öğleden sonra da Geyve nin abonelik açılışı yapıldı. Geyve belediyesinin konuklara ikramından sonra ilk aboneyi Başkan yardımcısı oldu. İki sene önce Geyve, Pamukova, Alifuatpaşa da başlanılan doğal alt yapı çalışmaları abonelik işlemlerine resmen başmış oldu.

 

Abone olmak isteyen vatandaşlardan Şu belgeler isteniyor.
1-Tapu fotokopisi
2-Yapı Ruhsat fotokopisi
3-Elektrik faturası
4-Binanın 8 bağımsız bölümden az olması durumunda yüzde 51 çoğunluğun imzalayacağı AKMERCAN GEPA da bulunan dilekçe
5-Binanın 8 ve 8’ den fazla bağımsız bölümü olması durumunda noter tasdikli apartman yönetim kararı defterinin fotokopisi
6-Nüfus cüdan fotokopisi
   Ticari aboneliklerde ilave olarak
   -vergi levhası
   Ticari müşterinin şirket olması durumunda
   -Vergi levhası
   Ticari müşterinin şirket olması durumunda
   -Türkiye ticaret sicil gazetesinin ilgili nüshası
   -Yetki belgesi
   -Şirket kaşesi
   -İmza sirküleri


Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2012, 01:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
murat dibektaş
murat dibektaş - 12 yıl Önce

abonelik masrafınıda belirseydiniz daha güzel olurdu

SIRADAKİ HABER