banner392

Pamukova da Doğalgaz hakkında bilgilendirme seminerleri başlatıldı.

Pamukova ve Geyve getirilen Doğalgazın önemli ölçüde yatırım hizmetleri bitirildikten sonra şimdi de Doğalgaz’ın daha güvenli kullanımı bilgilendirmesi aşamasına geçildi. Doğalgazın avantajları, güvenli ve tasarruflu kullanımı hakkında bilgilendirme seminerlerinin ilki Kaymakamın da katıldığı kamu görevlilerine verildi.

Pamukova da Doğalgaz hakkında bilgilendirme seminerleri başlatıldı.

Pamukova Kaymakamlığında verilen Seminerde doğalgazın neden ucuz olduğu, neden verimli kullanılması gerektiği, temiz ve çevreci oluşu, kesintisiz ve konforlu oluşu gibi konu başlıkları altında birde güvenli olup olmadı konulara detaylı bir şekilde anlatıldı.

 
İlk dersi Pamukova Akmercan Gepa Doğalgaz Bölge müdürü Mustafa Hacıalioğulları verdi. Kaymakamlık toplantı salonunda Pamukova Kaymakamı Tuncay Dursun unda katıldığı, Yazı işleri müdürü ve daire müdürlerinin de katıldığı seminerde daha çok doğalgaz güvenliği üzerinde duruldu, Doğalgaz’ın diğer yakıtlara göre daha güvenli olduğunu söyleyen Müdür Hacialioğulları Pamukova da 2012 yılında doğalgazın hizmete girmesinden sonra kullanıcıların bu temiz enerjiye çabuk adapte olduklarını ve sevdiklerini, bu yüzden abone sayısının da yükseklere çıktığına söyledi. “Doğalgaz diğer enerji türlerine göre daha ucuz” diyen

Mustafa Hacıalioğulları :
 “Doğalgaz diğer enerji türlerine göre daha ekonomiktir. Doğalgazın yanma toplam verimi birçok diğer enerji çeşitlerine göre daha yüksektir. Merkezi veya bireysel gaz kullanan abone önce kullanır, sonra kullandığı kadarını öder. Yanma neticesinde kurum, is gibi atık ürünleri olmadığı için yakma cihazlarında ısı transfer yüzeyleri temiz kalır. Cihazlar diğer cihazlara göre çok az bakım ve denetleme gerektirir. Ekstra temizlik maliyeti çıkarmaz. Ön yakıt hazırlama masrafı da yok” dedi.
 
Doğalgazın daha verimli olduğunu da söyleyen Müdür;
Doğalgazlı cihazlarda sıcaklık kontrolü çok hassas olarak yapılır, konfor ve enerji tasarrufu sağlanır, yakıt kaybı çok azdır. Yanma verimi yüksektir. Hava ile yakıtın karışması, gaz halinde olduğundan tam yanma durumuna daha kolay ulaşılır.”dedi.
 
Doğalgazın daha çevreci oluşunu ise şöyle anlattı:
 
Doğalgaz yandığında havaya kül, is ve kükürt bileşikleri bırakmaz. Aynı zamanda yandıktan sonra geride katı atık da bırakmadığı için çevreyi kirletmez. Asit yağmuruna sebep olmaz.(SOx oranı 1/ 2.000′ den azdır.)Doğalgaz hem evinizi hem de kentinizi temiz tutar. Doğalgaz yakıt türleri arasında en az karbon içermesi nedeniyle, küresel ısınmaya yol açan karbondioksit gibi sera gazı salınımı en düşük, dolayısıyla en çevreci yakıttır.
Doğalgazın en güvenli olduğunu anlatıyoruz. Nedeni ise şundandır:
 
Doğalgaz kolayca yanar, istediğiniz zaman kolayca kapanır. Doğalgazlı cihazlar düşük basınçlarla çalıştıkları için tüpler gibi patlama ve basınçlı parça tesiri yoktur. Tabii halde kokusuz olan doğalgaza, çürük sarımsak kokusu veren bir koku maddesi şehir besleme istasyonlarında enjekte edilir. Böylece gaz sızıntısı kolaylıkla fark edilir.”dedi.
 
İlk seminerde katılımcılar kendilerinin de doğalgaz tüketicisi olduklarını söylediler. Seminere olumlu bilgiler edindiklerini dile getirdiler.
 
Kaymakam bey seminerlerin devem etmesini istedi ve muhtarlar dahil diğer kurum ve kuruluş temsilcilerine de seminerlerin verilmesinin yaralı olacağını söyledi.
 
Doğalgaz hakkında bilgilendirme seminerleri önümüzdeki günlerde de devam edecek.
Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2018, 08:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER