banner392

Hızlı Tren deneme sürüşlerine başladı.

Mayıs 2014 te hizmete açılması beklenen İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattında test sürüşlerini yapan “ Piri Reis “ test treni Pamukova İstasyonu ile Bilecik-Bozüyük-Eskişehir hattı’nın yanı sıra, Pamukova-Sapanca- Köseköy- Gebze hattında test sürüşlerine devam ediyor.

Hızlı Tren deneme sürüşlerine başladı.

Piri Reis Test Treni ile hattın titreşim ölçümü ve yol geometrisi ölçümleri saatte 60 kilometre hızdan başlanarak yapılıyor. Daha sonra saatte 80, 100, 120, 140 kilometre hızla devam eden ölçümler, en son saatte 275 kilometre hıza ulaşılarak tamamlanıyor. Ölçümler sayesinde, varsa hattaki sorunlar tespit ediliyor ve gideriliyor. Başka bir ifadeyle Piri Reis Treni ile hattın "MR"ı çekiliyor.

 

Dünyada 5-6 adet bulunan test treninden biri olan Piri Reis, 35 milyon lira değerindeki YHT seti üzerine 14 milyon lira ek harcama yapılarak monte edilen ölçüm cihazları ile oluşturuldu. Piri Reis, 50 değişik ölçüm yapabiliyor.

Toplam 523 kilometrelik Ankara-İstanbul Hızlı Tren hattının 276 kilometrelik Ankara-Eskişehir bölümü 2009 yılında hizmete açılmıştı. Yapımı devam eden Eskişehir-İstanbul arasındaki 247 kilometrelik bölümünün ise Piri Reis Treni ile sinyalizasyon, yol ve katener testleri tamamlandıktan sonra en geç 2014 yılı Mayıs ayında hizmete açılması planlanıyor. 

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2018, 08:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER