banner392

Çam ağaçlarında zararlı böceklere karşı terminatör böcekler iş başında

Çam ağaçlarına zarar veren çam kese böceklerine karşı terminatör böceklerle mücadele başlatıldı.

Çam ağaçlarında zararlı böceklere karşı terminatör böcekler iş başında

Pamukova Karapınar köyü ile Ağaççılar köyü arasında daha önce dikilen kızıl çam ağaçlarına zarar veren çam kese böceklerine karşı terminatör böceklerle imha etme çalışmaları başlatıldı.

Bu sene havaların etkisiyle çok sayıda yeni yetişen çamlarda görülen zararlı tırtılların oluşması üzerine Orman İşletme Müdürlüğü mücadele başlattı. Ağaçlara kümeler halinde toplanan Çam Kese Böcekleri (tırtıllar) ağaçlara zarar vererek yaprakların kurumasına ve daha sonra da ağaçların kurumasına neden oluyorlar. Kuruttukları yapraklardan sonra yere inen ve kelebek olan Çam Kese böceklerini terminatör böcekler yok ediyor.

Zararlı tırtıllara karşı değişik yöntemlerle mücadele ediliyor. Çamlarda oluşan kese böcekleri toplu haldeki dalları kesilip kese böcekleri etrafı su ile dolu bir havuza bırakılıyor ve imha olmaları sağlanıyor. Başka bir yöntemde terminatör böcekler denen böcekler üretilerek kese böceklerinin yok edilmesi sağlanıyor. Yetkililer bölgede iki türlü çalışma yaptıklarını ama en doğru yöntemin bir zararlıya karşı doğal ortama zarar vermeden başka bir zararlı üreterek mücadelenin daha doğru olduğunu söylüyorlar.

Pamukova Karapınar köyü ile ağaççılar arasında oluşturulmuş bir alanda havuzda toplanan Çam Kese Böceklerini yerken görüntülediğimiz Terminatör böcek işe başlamış bile. Bir terminatör böceğin bir günde 7 ile 10 kadar tırtıl yiyebildiği biliniyor.
 

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2018, 08:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER