banner392

Türkiye Euro 2016 vizesini aldı. İnsanlık ise küme düştü

İzlanda’yı 1-0 mağlup eden Türkiye, en iyi 3’üncü olarak Euro 2016’ya direkt katılma hakkı kazandı. Maça damgasını vuran olay ise Ankara Katliamı için yapılan saygı duruşunun yuhalanması oldu

Türkiye Euro 2016 vizesini aldı. İnsanlık ise küme düştü

EREN TUTEL

Simon Kuper’in yarattığı 'Futbol Asla Sadece Futbol Değildir’ klişesinin bizim için geçerliliğini yitirdiği bir akşam. Ankara’da yoldaşlarımızın katledilmesinin üstünden sadece 4 gün geçmişken sahada yapılan en özel işler bile sıradan ve sade geldi hepimize. Kısacası futbolun sadece futbol olduğu akşamda Türkiye-İzlanda’yı ağırladı. Euro 2016 Elemeleri A Grubu’nda son maçını Selçuk İnan’ın frikik golüyle 1-0 kazanan kırmızı-beyazlılar, Fransa biletini cebine koydu: 1-0.

 

SAYGI DURUŞU YUHALANDI
AKP kalelerinden biri olarak görülen Konya’da maç öncesi Ankara'da yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşunu yuhalayanlar ‘insalıklarıyla' bir kez daha gözleri yaşatmayı başardılar.

Karşılaşmaya rakip yarı alanda yaptığı seri paslaşmalarla hızlı başlayan İzlanda olsa da ilk pozisyonu Türkiye yakaladı. 18’inci dakikada Ozan Tufan'ın pasında Oğuzhan Özyakup ceza sahası dışından şutunu çekti, top az farkla dışarı gitti. Dakikalar ilerledikçe topa daha fazla hâkim olan Türkiye Oğuzhan ve Arda’nın etkili oyunuyla rakip savunmayı daha fazla tehdit eden taraftı. Kırmızı-beyazlılar 22 ve 24’üncü dakikalarda final paslarını daha iyi yapabilse skoru değiştirebilirdi. Son 15 dakikası sakin ve dengede geçen devre 0-0 eşitlikle tamamlandı.

 

SELÇUK'TAN MÜTHİŞ GOL
İkinci yarının ilk 15 dakikası temposuz ve pozisyonsuz geçerken, son 30 dakikaya girilirken Kazakistan’ın Letonya karşısında öne geçmesi Türkiye’nin biraz olsun hareketlenmesine neden oldu. İstediği baskıyı kuramayan kırmızı-beyazlılar pozisyon üretemezken, 77’nci dakikada Gökhan Töre’nin rakibini ‘biçmesi’ dolayısıyla gördüğü kırmızı kart işi iyice zorlaştırırken, 89’uncu dakikada sahneye çıkan Selçuk İnan frikik golüyle Euro 2016 vizesini Türkiye’ye getirdi: 1-0. Karşılaşma bu skorla tamamlanırken, akıllarda katliamda hayatını kaybeden 97 kişiye saygıyı bile çok gören vicdansızlıkta kaldı.

 

Birgün.net 
Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2015, 10:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER