banner392

İstanbullu Paraşütcüler Pamukova’yı keşfetiler.

Ağaççılar köyü sınırları içinde kalan Kayabaşı mevkiinin yamaç paraşütü için ideal bir yer olduğunu öğrenen İstanbul lu paraşütçüler her hafta sonu köye gelerek Pamukova semalarında gösterilerine devam ediyorlar.

Bu hafta sonunda uçuş için sessizce gelen ekip pamukovahaber in objektiflerine takıldı. 30 kişilik ucuş ekibinin üyelerinden olan Hacı Ali Yılmaz tam da paraşütünü uçuşa hazırlarken Erdal Mert le röportaj yapmayı kabul etti. Pamukovahaber.com adına röportaj yaptığını söyleyen Erdal Mert e Hacı Ali Yılmaz şunları söyledi.
 
Erdal Mert: Sizleri Pamukova üzerinde uçuş yaparken ben de dahil birçok Pamukovalı görüyor. Bu ne tesadüftür ki, bende piknik için tamda buraya geldiğimde sizleri gördüm. Okuyucularımız adına da yaptığınız bu sporla ilgili bilgi verirseniz sevinirim.
 
Hacı Ali Yılmaz : Biz burayı özellikle İstanbul dan ve Sakarya bölgesinden pilot ekipler çok kullanmaya başladık.  Özellikle güneyli havalarda burada termik şartlar oluştuğunda 1500-2000 metrelere ulaşabiliyoruz. Son bir aydır her hafta sonu buradayız. Bugün de 30 yakın pilot arkadaşla buruya geldik” dedi.
 
Erdal Mert: Burada ki hava akımının en iyi olduğunu söyleyebilir misiniz? Sağlıklı kalkış; pist açısından yeriniz müsait mi?
 
Hacı Ali Yılmaz: Kalkış pistimiz çok güzel, çim pist, iniş pistimiz güzel. Hava olarak sıcak olduğu için hava yukarı çıktığından güzel havalarda uçuşlar oluyor burada. Mesela bugün bir arkadaşımız yukarıda (Öküzyatağı yaylasına kastediyor) bir yaylaya indi. Özellikle usta pilotlar için buradan büyük bir mesafe çıkabilir.
 
Erdal Mert: Burada bir şampiyona düzenlenmesi gündemde mi?
 
Hacı Ali Yılmaz: Biz amatör olarak yapıyoruz. En azından festival olabilir. Yarışma bile olmasa festival olabilir. Belediye bize transport destek verirse ulaşım ve konaklama da yardımcı olursa birkaç günlük festival olabilir. Şu an bizim en yakın festivalimiz Tekirdağ da Uçmakderede olacak. Eğer yetkililer bu festivali incelerlerse buraya da aynısını uygulayabilirler.
 
Yamaç sporunun bir yapanın bir daha bırakamadığını söyleyen Hacı Ali Yılmaz: “Doğa ile havada kalmak için devamlı mücadele ediyoruz.” Dedi.
 
Herkese bu Yamaç Paraşütü sporunu tavsiye etti.
 
Röportaj: Erdal Mert tarafından yapılmıştır. 

ROPORTAJIN DEVAMINI ALTTAKİ VİDEODAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.
Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2013, 01:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER