banner392

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı resmi törenle kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle sabah saat 9.30 da resmi tören düzenlendi. Alanda toplanan: Kaymamak, Belediye Başkanı, Cumhuriyet Savcısı, Garnizon Komutanı, Siyasi Parti temsilcileri ve bazı Sivil Toplum Örgütlerinin başkanları ve okullardan seçilen temsili öğrenci grupları İstiklal Marşından sonra Gençlik ve Spor Müdürlüğünün çeleni konuldu.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı resmi törenle kutlandı.

Törene AKP, CHP, Sadet Partisi, DP ilçe başkanları veya ilçe yöneticileri katıldılar. Geçtiğimiz sene olduğu gibi bu senede siyasi partilerin çelenk koyma yasağına karşı CHP ilçe başkanı ve ilçe yöneticileri partilileri ile birlikte tepki olarak Atatürk Büstü önüne çiçekler koydular.

 
Daha çok resmi bir protokol şeklinde kutlanan Atatürk ün Samsun’a çıktığı 1919 yılının kutlamasına halk ilgi göstermedi. Bazı okullardan öğretmenler ve okul müdürleri ile birlikte kutlanan bayramda Cumhuriyet İlk Öğretim Okulundan öğrenciler folklor gösterisi yaptı, bazı okullar da ip çektiler. Günle ilgili şiirler de okundu.
 
Kutlamaya katılanlara Belediye tarafından şapka dağıtıldı. Folklor gösterisi yapan öğrencilere ise simit dağıtıldı.
 
Pamukova da 19 mayıs günü ellerinden çıkmayan bazı vatandaşlar ise evlerine Türk Bayrakları astılar.
 
Atatürk ün Samsuna Çıktığı gün olan 19 Mayıs 1919 tarihi daha önceki yıllarda liseli gençlerin çeşitli gösterileri ile kutlanıyorndu. Ancak 2 yıldan beri törenin daha sembolik bir duruma getirilmesinden sonra haklın da katılımı azaldı.
 
Kurum ve kuruluşların ise Atatürk büstü önüne çelenk koyması yasaklandığından. Diğer milli bayramlarda da çelenk koyma usulü değiştirildi.
 
19 Mayıs Gençlik Spor Bayramında sadece Gençlik ve Spor Müdürlüğü adına tek çelenk koyma izni verildi. Bu senede yasaklara uyuldu ve alanda sadece Pamukova Gençlik ve Spor müdürlüğü çelengi tören bittikten sonra alanda kalan tek çelenk oldu. 

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2018, 23:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER