banner392

Ziraat Odaları Şubat Ayı Toplantısı Pamukova da yapıldı.

Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Pamukova Kaymakamı Recai Karal, Belediye Başkanı Cevat Keser, İlçe Tarım Müdürü Ümit Erol, Ziraat Bankası Şube müdürü Yusuf Kaya, Mahalle muhtarları, oda temsilcileri iş adamları ve çitçiler katıldılar.

Şemsi Bayraktar Konuştu. Yaşar Ulukaya Odanın hizmetlerini anlattı. Kaymakam Recai Karal Konuştu. Cevat Keser ‘ elçiye zeval olmaz, Başbakanımızın selamı var’dedi. SSK il müdürü Erhan Çavuş konuştu

 Pamukova Ziraat Odası Başkanı Yaşar Ulukaya ve yönetim kurulunun ev sahipliği yaptığı toplantıya Şemsi Bayraktar başkanlık yaptı.

Toplantının ilk açılışı konuşmasını Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar yaptı. Bayraktar;

“ En çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğumuz bir dönemden geçiyoruz. Stratejik ortak dediğiniz devletlerin hainlikleri ile karşı karşıya kalıyoruz. Diğer taraftan beslediğimiz okuttuğumuz, yetiştirdiğimiz ülkemizin insan gücü olan topluma kattığımız, makam verdiğimiz, devletin imkanlarını sunduğumuz insanların hainliklerini görüyoruz.”diyerek başladı ve

“ İşte en son 15 Temmuzda yaşanan hainlik bunun en açık göstergesidir” dedi.

TÜRKİYE NEDEN AĞIR BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR? SEBEBİ NE…

“ Türkiye artık bu bahsettiğimiz Türkiye’yi yönetmeye alışmış akıllar marifetiyle yönetilemez hale geldi. Resmen ülkeyi bölmeye çalışıyorlar. Geçmişte sağ-sol terörüydü, Ülke içinde kendi iç mesellerimizi ile uğraşırken, dışarıda gelişen meselelere bakamayacak durumlara geldik. Bu güne kadar milletimizin sağduyusu ve gönül duygusu bazılarını amaçlarına ulaştıramadı.”diyen Bayraktar,

“ Bu gönül birlikteliğini sağlamalarını bekliyoruz. Eğer bu ülkede birlik beraberlik olmaz, ülke parçalanmaya giderse; “ Ne siyaset Yapacak Vatan, Nede Mecliste oturabilecek Milletvekili kalır.”dedi.

“ Milletvekili olmak için meclis lazım. Dolayısıyla siyasetçiye düşen yönetene muhalefete düşen görev nasıl bu birlikteliği, birlik ve beraberliği sağlamaksa vatandaş olarak bizlere düşen görev de bu konuda uyanık olup bu birlik ve beraberliği sağlamaktır.”dedi. (Bayraktar’ın konuşmasını alttaki videodan dinleyebilirsiniz)

BELEDİYE BAŞKANI ÇİFTÇİYE DEGİNDİ GEÇTİ. SÖZÜ EVET’E GETİRDİ.

Toplantıya katılan Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser ise Çiftçi sorunları dinlenecek denen konuya giriş bölümünde kısaca “ Çiftçimizin de sıkıntıları var. Herkesin sıkıntısı var. Herkesin bir sıkıntısı var. Bunlar zaman içersinde hal olacak şeylerdir. Netice itibariyle devletimiz, hükümetimiz bunları tek tek, birer, birer çiftçilerimize kademe kademe, her türlü desteği ve yardımı yapmaktadır ve yapacaktır da. Yapması da gerekiyor. diyen Keser,

“BU VESİLEYLE DE BAŞBAKANIMIZIN SİZLERE SEVGİ VE SELAMLARINI GETİRDİM.”

Başbakanımız bizlere (belediye başkanları ile yapılan toplantıda) “her gittiğiniz yere bizim sevgilerimizi selamlarımızı götürün” dedi

Bende, aracıya biliyorsunuz,  şey olmaz. Üzerimize vermiş olduğu bir emanet var. Bizde emaneti size aktarıyoruz. Başbakanımız Binalı Yıldırım beyin, hepinize ayrı, ayrı selam ve sevgileri var arkadaşlar. “ dedi,

“BAŞBAKANIMIZIN BİZLERDEN RİCASIDIR”

İnşallah ilçemizde de, köylerimizde de Evetler bol olur. Evet çok olur. Evetler bereketli olur. İnşallah biz bunda da, halkımızın, muhtarlarımızın, köylümüzün, esnafımızın, vatandaşımızın, ülkemizin, doğusundan batısına, kuzeyinden-güneyine birlik ve beraberlik içersinde bu referandumu da güzelce, kardeşçe inşallah herhangi bir sorun olmadan yapmak nasip eder.

Netice itibariyle de ben tekrar katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Saygılar sunuyorum. Sağolun, var olun.”  (Keser’in konuşması altaki videodan dinleyebilirsiniz)

ODA BAŞKANI YAPTIĞI HİZMETLERDEN BAHSETTİ.

Aylık toplantıya ev sahipliği yapan Pamukova Ziraat Odası Başkanı Yaşar Ulukaya ise seçildiği günden beri yaptığı hizmetlerden bahsetti ve odaya destek verenlere ayrı, ayrı teşekkür etti. (Yaşar Ulukaya’nın konuşmasını alttaki videodan dinleyebilirsiniz)

KAYMAKAM; “HERKES İŞİNİ YAPMALI.” Dedi.

Pamukova kaymakamı Recai Karal da yaptığı konuşmada birlik vurgusu yaptı.

Karal, “ Öncelikle toplantımız hayırlara vesile olur inşallah. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Tertip edenlere teşekkür ediyorum.” Diyerek başladı.

“ Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır diye yazar. Çiftçi görevini yapacak. Biz görevimiz yapacağız. Siyasetçi görevini yapacak. Ziraat Odası görevini yapacak. Sulama Birliği görevini yapacak. Esnaf görevini yapacak. Bu şekilde bu iş yürüyecek. Biri eksik yaparsa her şey eksik oluyor. Arabayı tamire veriyorsunuz. Herkesi işini yapıyor. Elektrikçi görevini yapmamışsa araba gitmiyor. Hayırlı, bereketli bir sezon geçirmenizi temenni ediyorum.

Oda Başkanımızın da değindiği bir konu var, vatanımıza sahip çıkmak görevimizi en iyi yapmakla ilgili bir şey. O toprak, bazen insanların  ‘tırnağınla kazıdım” sözünün ne anlama geldiğini biz biliyoruz ama bun en iyi çitçi bilir. Çünkü o fidanı dikerken elleriyle tırnakları arasında toprak kaldığı zaman aldığı bu hazı biliyorum. Bu vatanı böyle kazandılar. Ne kadar zahmetler, ne kadar emekler sarf etmişler, bu aralar çok moda Ertuğrul dizisi var. Diriliş Ertuğrul. İnsanlar canlarını, kanlarını vermişler. Tarihe oradan bakarsanız, Osmanlıda mesela fitne çıkmasın diye insanlar öz evlatlarını, öz kardeşlerini gerekirse vatana feda etmişler. Bu yüzden bunun kıymetini bilelim. Emeğimizi esirgemeyelim, sevgimizi esirgemeyelim.

Daha güzel günlerinde bizi beklediğinden şüphem yok. Katılımınız için teşekkürler ediyorum. Hayırlı olur inşallah. dedi.  (Kaymakam Recai Karal’ın videosunu alttaki videodan izleyebilirsiniz)

Sakarya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Erhan Çavuş ise

“Sakarya ya geleli 3 ay oldu. Bir taraftan Sakarya’yı tanımaya, diğer taraftan kurumumuzun iş ve işlemlerine tamamlamaya gayret ediyoruz. Pamukova ya Sosyal Güvenlik Merkezi işlemlerini hızlandırmaya ve yeni bir bina kazandırmaya çalışacakları sözünü verdi. Bunun üzerine yerinde oturan Başkan Cevat Keser “ Bina için yer bizden” dedi. Salonda alkış sesleri duyuldu. Toplantıda en iyi haber olarak bir SSK nin Pamukova da binaya kavuşacağı mesajı alınmış oldu.

Müdürden farklı bir yorum geldi. Sözlerinin sonunda Devleti için çalışan millet vardı. Şimdi ise milleti için çalışan devlet var. İnşallah kıyamete kadar devam edeceğiz” dedi. (Çavuş’un videosunu alttaki videodan izleyebilirsiniz)

TOPLANTININ İKİNCİ BÖLÜMÜ ÇİFTÇİLERE HİTAPLA GEÇTİ.

Bayraktar toplantıdan Kaymakam ve Belediye başkanı ayrıldıktan sonra biraz daha çiftçilere yönelik daha açık mesajlar vermeye başladı.

İŞTE SEMSİ BAYRAKTARIN GÜNLE İLGİLİ YAPTIĞI KONUŞMASININ BİR BÖLÜMÜ ŞÖYLE.

“ Ziraat Odaları ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği ülkemizde kurulu olan diğer meslek kuruluşları gibi Hukuki dayanağını Anayasadan kamu kurumu niteliğindeki bir meslek kuruluşlarındandır. Amacımız Temsil ettiği çiftçilik faaliyetlerini kolaylaştırmak çiftçilik mesleğinin gelişmesi sağlamak ve çitçilikle iştigal edenlerin mesleki hak ve menfaatlerini korumak. Bu kuruluş kanunumuzda bize verilmiş olan sorumluluk ve yetkidir. Bu doğrultuda gerek Türkiye Ziraat Odaları Birliği gerekse Ziraat Odaları kanunun kendisine yüklediği bu sorumluluğunu yerine getirmek için her turlu çabayı sarf etmek zorundadır.

KOORDİNASYON KURULU TOPLANTILARINI NEDEN YAPIYORUZ?

Sakarya ilindeki Ziraat Odaları olarak bizlerde kanunun bize yüklediği bu sorumluluğu yerine getirmek amacıyla çiftçilerimizle buluşuyor yaptığımız il koordinasyon kurulu toplantılarında odalar olarak çiftçilerden gelen meseleleri koordinasyon kuruluna taşıyor burada tartışıyor ve çözüm bulmak amacıyla girişimlerde bulunuyoruz.

‘AMACIMIZ SİYASET YAPMAK DEĞİL. HİZMET ETMEK’

İşleri kolaylaştırmak ve uğradıkları haksızlıkları ortadan kaldırmak için siyasetle karşı karşıya geliyoruz. Amacımız siyaset yapmak değil, Amacımız temsil ettiğimiz insanlarımızın hak ve menfaatlerini korumak. Çiftçimizin haklarını korumak için zaman geliyor ülke yönetiminde bulunanlara mesellerimizi çözmek için karşılıklı diyalog yoluyla ilişki kurup meseleleri anlatıp çözmeye çalışıyoruz. Çözüm bulamadığımız zaman anayasadan ve kanundan aldığımız yetkiyle anayasal yetkiyle başka hakları kullanmadan meseleleri çözüyoruz bu defa muhalefet başlıyor konuşmaya niye toplumsal hadiselere girişmiyorsunuz diye. Niye mitingler yapmıyorsunuz. Diye bu işin böyle bir zorlu tarafı var.

‘ÜLKENİN TARIM TOPRAKLARINI KORUMAYA ÇALIŞIYORUZ’

Diğer taraftan yine kanunun anayasanın bize yüklediği görev sebebiyle ülkenin tarım topraklarını korumaya çalışıyoruz. Belediyelerle karşı karşıya kalıyoruz. Kendi meslek mensuplarımızla karşı karşıya geliyoruz.

Verimli tarım arazileri imara açılmak, değişik amaçlı tarım dışı kullanımla açılmak için uygulamalar başlıyor kendi mensuplarımız arazilerin bu sebeple değeri artacağından karşımıza dikiliyor ‘niye arazimizin değerlenmesine, sanayiye açarak ticaret alanı haline döndürülmesinde, mesken alanı haline döndürülmesinde buna engel oldunuz diye bize tepki koyuyor.

İŞİMİZİ DOĞRU YAPACAĞIZ

Farklı, başka ideolojik ya da siyasi meselelere takılmadan belediye ile de işimizi halledeceğiz,  doğruları söyleyeceğiz. Kendi üyemizle de karşı karşıya da gelsek toprakları korumanın kanunun bize verdiği bir yetki ve sorumluluk olduğunu bilecek görevimizi yerine getireceğiz. Bu bilinçle hareket ettiğimiz sürece hem temsil ettiğimiz insanlarımızın hakkını koruma konusunda huzuru mahşer de hesap verebilir durumda oluruz, hem de dünya da yaşarken boynumuzu bükmeden yüzümüzü kızartmadan insan içersinde haysiyetli bir duruş sergileyebilelim. Bunun bilinci içersindeyiz. Ve böyle olmaya gayret gösteriyoruz.” dedi.










GÖRÜNTÜLÜ KONUŞMALAR İÇİN ALTTAKİ LİKLERE TIKLAYIN

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2017, 17:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER