banner392

Yeniden kar yağışı güzel görüntülere neden oldu.

Bir haftadır Pamukova da devam eden ve son günlerde soğuk ve buzlu bir havaya dönen kar yağışı üzerine dün sabah yeniden yumuşak ve ılık bir havada lapa lapa kar başladı. Yeni kar yağışı ilginç görüntülere neden oldu.

Yeniden kar yağışı güzel görüntülere neden oldu.

Pamukovalılar yağan kar altında ellerine geçirdikleri bir tahta parçası gibi. Bir poşet gibi, ya da üzerine binildiğinde kayılabilen bir çuval veya kızak ile kayarak unutulmayacak bir gün yaşadılar.

Okulların tatil olması ise çocuklar için bir fırsat oldu. Çoluk çocuk kendini karlar altında buldu.

Pamukova da güzel kar manzaraları oluştu. Akşam saatlerinde işyerlerinden evlerine gitmek için park ettikleri arabalarına gelenler ise araçlarının kar altında kaldığını gördüler. Dakikalarca araçları üzerindeki karları temizlemek için uğraşanlar birde arabalarının üzerindeki karlarla kar topu yapıp sağa sola atıllar. Araçlarında kar tipi lastik olanlar ise sıkıntı çekmeden şehir içinde ilerlerken kar tipi olmayan eski lastikli araçlar ise yer yer patinaja tutuldular.

Pamukova da unutulmayacak bir kış devam ediyor. Büyükler böyle bir kışın 60 yıl önce yaşandığını söylerken, Böyle bir kış olacağının yine son bahar da bölgede çok miktarda mantar üremesinin büyük bir kış olacağına işaret olduğunu söyleyenlerde oldu ve oluyor.

Şu ana kadar Pamukova da olumsuz bir olay olarak sadece çiçek yetiştiricilerin seralarının çökmesi sonucu yaşadıkları maddi hasar dışında, Akçay da mahsur kalan 2 işçiye kurtarma ekipleri hala ulaşamadı.

Pamukova da yeni karla beraber elektrikleri kesilen 6 yayla köyünden Eskiyayla dan akşam saatlerinde çiftlikten telefonla elektriklerin geldiği müjdesi verildi.

Eskiyayla da köy yolunun yeniden kapandığı yer yer 2.5 metre kar olduğu bildirildi. Köye gelmek için kimsenin yola çıkmaması tavsiye edildi. Köyde büyük hayvan çiftliğinde elektrikler kesildikten sonra devreye giren jeneratörün de arıza yaptığı 3 gün boyunca 150 dolayında büyükbaş hayvanın su içme sıkıntısı ve bakın sıkıntısı içinde kaldığı ve bazı hayvanların ölmüş olduğu haberleri geliyor. Hala çiftlikle sağlıklı bilgi kurulamıyor. 
KAR SEVİNCİNİ KAYARAK YAŞADILAR.

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2015, 00:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER