banner392

Türkiye'den İsrail'e büyük vize kıyağı!

Türkiye’nin diplomatik açıdan sürekli krizler yaşadığı İsrail’e vize muafiyeti uyguladığı ortaya çıktı. Her seferinde Filistin halkının yanında olduğunu belirten hükümet, Filistin vatandaşlarını ise vizeye tabi tutuyor.

Türkiye'den İsrail'e büyük vize kıyağı!

Milli Gazete’den Rahmi Yolcu’nun gündeme getirdiği konuyu Dışişleri Bakanlığı yetkilileri de doğruluyor. Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde de vize rejimiyle ilgili bölümde bu uygulama açıkça belirtiliyor. 

Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesi www.mfa.gov.tr 'de Yabancıların Tabi Olduğu Vize Rejimi başlıklı bölümde yer alan tabloda İsrail ve Filistin ülkelerinin karşısında şu bilgiler yer alıyor:

İSRAİL : Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. 
FİLİSTİN : Diplomatik pasaport hamilleri bir aya kadar ikamet süreli turistik veya resmi amaçlı seyahatlerinde ve transit geçişlerinde vizeden muaftır. Diğer resmi pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise vizeye tabidir. 


İsrail vatandaşları 90 gün vizeden muaf 

Buna göre, tatil yapmak için Türkiye’ye gelecek bir İsrailli turistin pasaportunu alıp sınır kapısına kadar gelmesi yeterli. Pasaportuna vurulan giriş damgasından sonra, gümrükten elini kolunu sallayarak geçiyor. İsraillilere Türkiye’de kalmak için tam 3 ay gibi uzun bir süre ikamet etme hakkı veriliyor. İsrail’e tanınan bu ayrıcalık, yaşanan bütün krizlere rağmen değişmedi. Uygulama şu anda sürüyor. Filistin vatandaşları ise Türkiye'ye gelmek için vize almak zorunda. Öte yandan İsrailli diplomatlara ve sıradan vatandaşlara 3 ay verilirken, Filistinli diplomatik pasaport sahiplerine bile sadece 1 aylık vize muafiyeti tanınıyor.

Türkiye’den gidenlere vize ve denetim çilesi

İsrail Müslüman turistleri özellikle Kudüs ve Mescid-i Aksa ziyaretlerinde adeta işkenceye dönen aramalar, bekletmeler yapıyor. İsrail’e gitmek isteyenlere; turist, işçi, iş gezisi ve eğitim için dört çeşit vize rejimi uygulanıyor. 

Ulusalpost 
Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2014, 00:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER