banner392

Suudi Kralı İçin Bazı Kurumlar Yas Tutmadı.

Suudi Arabistan Kralı'nın ölümü nedeniyle Türkiye’de yas ilan edilmesine Pamukova da ki birçok resmi ve özel kurum uymadı.

Suudi Kralı İçin Bazı Kurumlar Yas Tutmadı.

Kralı’nın ölümü nedeniyle Jandarma Bölük Komutanlığı, Trafik Bölge denetleme şubesi, Pamukova Halk Eğitim Müdürlüğü bayrakları yarıya indirildi.


Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz el-Suud’un ölümü duyulduktan sonra tüm Türkiye’de bir günlük milli yas ilan edilmişti. Milli yas kararı Başbakanlık Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada “Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz el-Suud'un vefatı sebebiyle 24 Ocak'ta bir günlük milli yas ilan edilmiştir” sözleriyle duyuruldu. Ancak Pamukova  kent merkezindeki özel ve bazı resmi kurumlar bu karara uymadılar. Merkezdeki kurum ve kuruşlar milli yas günlerindeki ‘Bayrağı yarıya indirme’ geleneğine uymadı.

 

Başta Pamukova Belediyesi’nin ilçenin şehirlerarası yolu üzerindeki dev bayrak, ilçe merkezindeki tören alanında belediyenin karışındaki Atatürk büstünün çevresindeki 6 adet bayrak ile Belediye binasının girişindeki bayrak yarıya indirilmedi.
TRAFİK DENETLEME VE HALK EĞİTİM BAYRAKLARI YARIYA İNDİRDİLER

MİLLİ EĞTİM DE VE OKULLARDA BAYRAKLAR UNUTULDU.

Pamukova ilçe Milli Eğitim müdürlüğü başta olmak üzere ilçedeki ilk Öğretim ve orta öğretim okullarındaki bayrakların yarıya indirilmediği görüntülendi.

 

MÜFTÜLÜĞE BAĞLI KURAN KURSU DA BAYRAĞI YARIYA İNDİRMEYİ UNUTTU.

Pamukova Müftülüğü Çavuşoğlu Kuran Kursu bayrağı yarıya indirilmedi.

SAĞLIK KURUMLARINA BAĞLI YERLERDE DE BAYRAKLAR UNUTULDU.

Pamukova 112 Acil Sağlık Kuruluşu binası önünde deki bayrak, Merkez Sağlık Ocağı önündeki bayrak ta unutuldu.

 

İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ DE BAYRAĞI UNUTTU.


VATANDAŞLAR DA İLAN EDİLEN MİLLİ YAS’A UYMADI

Türkiye’nin Suudi Arabistan Kralı için milli yas ilan etmesine vatandaşlardan da tepki geldi. Kimi yurttaşlar 24 Ocak’ta sadece Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan için yas tutacaklarını söylerken, 1. Dünya Savaşı sırasında Arap güçlerinin Osmanlı’nın karşısında İngilizlerle birlikte savaştığı hatırlatıldı. 
Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2015, 00:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER