banner392

SGC AHMET HAKAN’A SALDIRIYI KINADI

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Sezai Matur, Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan’a yapılan saldırıyı kınadı.

SGC AHMET HAKAN’A SALDIRIYI KINADI

Matur’un saldırıya ilişkin açıklaması şöyle;

 

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan’ın evinin önünde saldırıya uğradığını öğrenmiş bulunuyoruz. Ülkeyi yönetenler tarafından gazetecilerin her gün hedef gösterildiği bugünlerde meydana gelen saldırı basın özgürlüğüne yapılan bir saldırıdır. Aldığı açık ve kapalı tehditler nedeniyle koruma talep etmesine rağmen bu talebi uygun görülmeyen Ahmet Hakan’a yapılan saldırı,  her türlü baskıya rağmen konuşan, eleştiren gazetecilere “susun” mesajıdır.  

Saldırganların yakalanmış olması arkasındaki azmettiricilere ulaşılması açısından bir fırsattır.

Şimdi hukuk ve güvenlik güçleri olayın gerçek azmettiricilerine ulaşma noktasında büyük bir sınavla karşı karşıyadır.

Çalıştığı Hürriyet gazetesi iki gün arayla saldırıya uğrayan, ardından bir iktidar mensubu tarafından evinin önünde dövülmekle tehdit edilen Ahmet Hakan’ın başına gelenler, biz gerçek basın mensuplarını özgürlükler etrafında kenetlenmemizi sağlayacaktır.

Biz gazeteciler bundan böyle özgürlüklerimize daha fazla sahip çıkacak, bizleri susturmaya çalışanlara karşı birlik içinde gereken cevabı vereceğiz.  

Bu kalleş saldırıyı kınarken Türk halkını, bu saldırı sonrasında bir kez daha özgür basının yanında yer olmaya davet ediyoruz. 

 

SGC Başkanı

Sezai Matur 
Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2015, 10:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER