banner392

Selden zarar gören alt geçit bugünde ulaşıma bir süre kapatıldı.

Pamukova’nın tam ortasından geçen şehirlerarası D-650 yolu alt geçidi bölümünde Cuma günü meydana gelen sel yüzünden suyu boşaltan motopompların zarar görmesi ve suyu atan taşıyan kanalın çamurla kapanması yüzünden çalışmalara bugünde devam edildi.

Selden zarar gören alt geçit bugünde ulaşıma bir süre kapatıldı.

Eskişehir yönüne giden araçlar öğleden sonra ilçe içinden geçen yan yola yönlendirildiler.

 

Kara yollarına ait yolun yeniden olabilecek yağışlar yüzünden kapanması ve meydana gelebilecek olumsuzlukların önceden giderilmesi için yapılan çalışmalara Pamukova da çöp fabrikası olarak bilinen Biosun dan aranzörlerle yapıldığını görüntüledik.

 

Yetkililerden edindiğimiz bilgiye göre Cuma günü aşırı yağıştan sonra alt geçitte meydana biriken kanallardaki çamurların suların atılmasına engel olduğu ve sadece Biosun da bulunan makine ile açma alışmaları yapıldığı bilgisini edindik.

 

2007 yıllarından bölgeden geçen Adapazarı – Mekece arası duble yolu çalışmaları sırasında Pamukova’nın tam ortasından geçen Sakarya-Eskişehir yolunun yapımı sırasında yolun şehrin altına alınması ve 1 km ye yakın yolun ise yerin altından geçirildikten sonra yüzeye çıkarılması ve alt geçidin ise dolacak yağmur sularının 3 tane motorla dışarıya atılma projesi yapılmış ve bu çalışma zamanla dolan kanalların ve bozulan motopompların biriken suları çekememesi Cuma günü meydana gelen aqşırı yağış sonra sorun olarak ortaya çıkmıştı.

İŞTE O TARİHLERDE YOLUN YAPIMI ÇALIŞMALARINDAN GÖRÜNTÜ


Yine sorunun tam çözülemediğini iddia eden vatandaşlar sorunu çözmek için mutlaka bir kaza veya yağacak aşırı yağışlar sonunda yolun kapanacağını hatta daha da vahim durumlar meydana gelebileceğini yetkilileri uyardıklarını söylüyorlar. Şimdilik ise bir kaza ve üzücü bir durum meydana gelmeden Pamukova sel felaketini atlattı gibi görülüyor. Yalnız Sakarya da bazı ilçelerde meydana gelen aşırı yağış ve sel can aldı. 
BUGÜNKÜ ÇALIŞMALAR VE GÖRÜNTÜLER 

 
Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2015, 23:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER