banner392

Pamukova’da Cumhuriyet coşkusu sokağa taştı.

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını salonlara sığdırmaya çalışan hükümetin kararlarına karşı Fener alayı töreninde kendilerini meydanlara atan Pamukovalılar gecede gönüllerince eğlendiler, oynadılar ve özgürlüğün tadını çıkardılar.

İki seneden beri Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını resmi bir vesayet içinde salonlarda kutlama törenlerine ilgi göstermeyen Pamukovalılar eskiden olduğu gibi Bayram akşamı Fener alayının yeniden düzenlenmesi ile birlikte askerlere eşlik ettikten sonra Belediye Önünde toplanarak gönüllerince eğelendiler. Çalan müzik eşliğinde oyunlar oynadılar.

İki senedir düzenlenmeyen Fener alayı düzenlendi. Mühimmat Bölüğü önünde başlayan Askerlerin yürüyüşüne eşlik eden çok sayıda vatandaş Bölükten çarşı merkezine kadar askerlerle birlikte yürüdüler. Genci, yaşlısı, kadını, erkeği hep birlikte ellerinde bayraklarla Askerlere birlikte çarşıya kadar geldiler. Çarşıya kadar gittikçe çoğalan kalabalık, tören alanında bekleyenlerle buluştu. Kalabalık:

Askerlerin ellerinde meşalelerle düzenli yürüyüş kolunda bir ağızdan “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları atmalarına karşı vatandaşlarda coşkulu alkışlarla yanıt verdiler.

Bir süre meydanda askerlerin sloganları vatandaşların ise alkışları yankı buldu. Daha sonra askerler ve törenin bando takımı Pamukova Lisesinin öğrencileri alandan ayrılarak şehir içinde tur attılar, bazı vatandaşlar ise tören resmi geçidi peşinden mühimmat bölüğüne kadar askerleri uğurladılar.


Meydanda toplanmış olan vatandaşlar ise belediye hopörlöründen çalan müzik eşliğinde oyunlar oynadılar.

Gece geç saatlere kadar eğlendiler, oynadılar ve Cumhuriyet coşkusunu yaşadılar. Özgürlüğün tadını çıkardılar.

GECEDEN GÜZEL GÖRÜNTÜLER İÇİN ALTTAKI VİDEOYU TIKLA VE İZLE
Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2012, 00:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER