banner392

Pamukova yine kimyasal atık tehlikesi altına girdi.

Pamukova Mekece Mahallesi sınırları içinde kalan Hızlı Tren kazası bölgesine yakın boş alanlara tonlarca atık getirip dökülen bölgeden çok kötü kokular geliyor.

 Uzun süredir tırlarla getirilen ancak bir aydan beri dahada şiddetli şekilde bölgeye dökülen harfiyat döküntülerinden, beton kalıntılarına, en kötüsü ise çamuru andıran ve çok pis kokan atıklar yüzünden bölgede yaşayan canlılar ve hayvanlar tehdit altında. Çöplüğü andıran atıkların bulunduğu açık alanlardan geçen araçların içinde insanlar bile  burunlarını kapatarak geçiyorlar.

Eski Bilecik yolu kenarlarına İstanbul ve Gebze’den getirdikleri atıkları gece yarısı, sabah erken saatlerde boşaltan Tırlar yakalamak için hızla boşalttıkları atıkları bugün sabah saatlerinde de yarışında yola boşaltarak alandan uzaklaştıkları görgü tanıkları tarafından anlatılıyor. Ancak bölgede her boş alan bir çöplük haline dönmüş durumda

Yıllar önce TSK tarafından Sakarya Garnizon Ormanı olarak ağaçlandırılan bölgede ağaçlar da tehdit altında.



Canlıların nefes almakta zorluk çektiği Mekece’den Osmaneli’ye kadar olan bölge tamamen atık mezarlığına dönmüş durumda

PAMUKOVA TARIM ALANLARI YİNE TEHDİT ALTINDA



Pamukova Sakarya nehrinin verimli ovası olan Pamukova Ovası, Geyve-Alifuatpaşa Ovası atıkların yağmurlar ile çevreye yayılması ve nehre katışması sonunda Pamukova üreticisinin ürettiği her meyve ve sebzeye katışması muhtemel, menşei beli olmayan tonlarca olan atıkların her türlü meyve ve sebzeye katışması sonunda meydana gelecek hastalıkları düşünmek bile ürkütücü.








1 YIL ÖNCE YİNE PAMUKOVA KİMYASAL ATIK TEHLİKESİ GEÇİRMİŞTİ.

Bir yıl önce Pamukova Karapınar Bölgesinde (şimdiki atıkların kuzeyinde) Taş Ocaklarında atılı bulunan 12 tır dolusu kimyasal atıklar hala akıllarda dururken, yine Pamukova’ya gece gündüz tırlarla başka illerden korkmadan atık getirenlerin kimler olduğu Pamukovalılar tarafından merak edilmekte.


İŞTE PAMUKOVA MEKECE DE ATILMIŞ OLAN ATIKLARINDAN BİR BÖLÜM.

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2017, 00:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER