banner392

Pamukova yağmur sularına teslim oldu.

Akşam saatleri gök gürültülü şekilde başlayan ve yarım saat süren yaz yağmuru etkili oldu. Bir ara şehirlerarası yolda hızlı yağan yağmur nedeni ile bir süre trafik bile durdu.

Pamukova yağmur sularına teslim oldu.

Pamukova’nın içinden geçen D-650 Karayolunda biriken sular yüzünden sürücüler araçlarının gazını keserek yola devam etmek durumunda kaldılar.

 

İlçede hala devam eden kanalizasyon çalışmaları yüzünden yollar çamur deryasına döndü.

 

Hızla yağan yağmur Pamukova sokarlarını da etkiledi. Sokaklar sularla birlikte yüzerek gelen çöpler, ağaç parçaları çalı çırpıların yüzdüğü yerler oldu.

 

Yağış durup sular çekildikten sonra akıntı ile gelen atık maddeler kurumuş derenin atıkları gibi yollar üzerinde kala kaldılar.

 

Akşam 16.00 ile 16.30 suları etkili olan yaz yağmuru köylerde de etkili oldu. Köylerde çilek yetiştiricileri, sebze ve meyve yetiştiricileri yağışa sevinirken, yağmurdan etkilenen kiraz yetiştiricileri ise bu yağmurlardan korkuyorlar.

 

Kiraz tam olduğu dönemde yağan yağmurdan dolayı rekolte kaybedebiliyor. Kirazda çatlamalar oluyor. Hatta çürüme de olabiliyor.

 

Yinede yağmur bekleyenler için bir damla su diyenlerde var.

 

İşte yağmurun yağdığı anlarda Pamukova da azalan kaliteli içme sularını arayan vatandaşlar da Karapınar da Mühürpınar suyundan alabilmek için sıra beklerlerken görüntüledik.

 

Pamukova’nın en yakın gelecek sıkıntılarından biri de su sıkıntısı olacak gibi görülüyor.

 

 
Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2015, 23:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER