banner392

Pamukova da hava ve yol durumu

Hafta sonu başlayan kar yağışı Pamukova nın yükseklerinde devam ederken, ilçede ise yağmur var. 5 köy yolu kar yüzünden kapalı, Rakımı en yüksek olan Eskiyayla köyünde kar kalınlığının 1 metreyi geçtiği öğrenildi. Eskiyayla, Mesuriye, Kadıköy, Kazimiye, Ağaccılar köy yolları nın açılması için Özel İdarenin iş makinesi de çalışıyor.

Pamukova da hava ve yol durumu
Pamukova Kaymakamlığından alınan son bilgiye göre köy yollarını açma çalışmaları devam ediyor. Bugün paşalar köyünde devrilen elektrik direği yüzünden mahalleye elektrik geç saatlere kadar verilemedi.
Kurtalan da çadırlarda kalan iki alilenin ise durumlarının iyi olduğunu öğrendik. Orman işlerinde çalışan Adana / Sayimbeyli den Salih Cengiz, Nacize Cengiz, Yaser Duranoğlu, Hatice duran ve 5 yaşlarında olan Furkan Çengiz, Erkan Duran, Eda Duran ile 16 yaşlarındaki Mesut Duran yolun açılmasını bekliyorlar. Kadıköy e 1 km uzakta Kurtalan mevkiinde naylon çadırlarda kalan işçiler yollarının kapalı olmasından dolayı ilçeye inemediler.
Telefonla görüştüğümüz Salih Cengiz yiyeceklerinin olduğunu ancak su sıkıntısı çektiklerini söyledi. Çadırların çevresinde 60 cm kadar kar olduğunu da söyleyen Salih Cengiz yolun açılmasını beklediklerini söyledi.
Pamukova kaymakamı Tuncay Dursun Köy yollarını açma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Özel İdarenin grayderi dün Kemaliye, Hüseyinli, Çilekli ve Bakacak (grup Köyler) in yollarını açtı. Kazımiye köyü yolu çalışmalarına da devam etti. Kazımiye köyünde taşımalı eğitim alan öğrenciler okullarına gelemediler.
Bugün ise Kapalı olan Eskiyayla, Mesuriye köylerinin yollarını açmak için Özel İdarenin iş makinesinin çıkacağı öğrenildi.
Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2010, 11:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER