banner392

Pamukova da bazı doğalgaz petekleri neden iyi ısıtmıyor?

Pamukova da; Tamda kışın etki olduğu şu günlerde doğalgaz bağlı olan bazı evlerdeki ev sakinleri ısınamadıklarından şikayet ederken, bazı evlerde de yıllık doğalgaz bakımı yapılmadığı için iyi çalışmayan doğalgaz sistemi yüzünden şikayetçi olan kullanıcılara Orhan Sever bakın ne tavsiyelerde bulundu.

 Pamukova da bazı doğalgaz petekleri neden iyi ısıtmıyor?

Tesisat bakım işleri teknik servisi olan Sever Tesisat sahibi Orhan Sever Pamukova da birçok doğal gaz tesisatında yapılan yanlış bağlantılar yanında uzun süredir tesisat bakım ve petek temizlik işlerinin de yapılmadığı için daha çok gaz israfının olduğunu gördüklerini söylüyor.

Sever: “ Pamukova da çok sayıda bakımlarını yaptığımız evlerde doğalgaz petekleri yanlış bağlantılar yapılmış, peteklerin yarısına sıcak su gitmiyor. Ayrıca petekler hizmete girdiği günden beri temizlenmemiş içleri zifti andıran sıvı rengine dönmüş, petekler ısı geçiremez hale gelmiş. Kombiler ise genelde filtre tıkanıklıkları yüzünden etkisiz çalışır duruma düşmüşler” dedi.

“Mutlaka Yıllık Kombi ve Doğalgaz Tesisatı bakımı yapılmalı”

Her yıl kış gelmeden kombilerin bakımı ve peteklerin temizliği yapılmalı diyen Orhan Sever sağlıklı ve daha ekonomik ısınmak için yapılması gerekenlere şöyle anlattı:

“ Doğalgaz kullananlar mutlaka yıllık, ya da en az 2 yılda bir genel bakım hizmeti almalılar. Genel hizmet de 1-Kombiler bakılmalı, kapalı olan filtreler temizlenmeli, 2-Petekler temizlenmeli, 3-Bazı petekler büyük olduğu için kombiler gerekli basıncı veremiyorlar ve büyük peteklerin yarısında soğuk hava bekliyor. Buda yüzde 50 daha fazla gaz harcamaya neden oluyor. Mutlaka bu durumdaki petek bağlantıları çapraz yapılmalı. Tüm bu bakımları yapıldıktan sonra daha az gaz harcama ile ısınmanın mümkün olduğunu söyleyen Orhan Sever örnek olarak bizim doğalgaz tesisatımızda yaptıkları değişikliklerden sonra daha yüksek ısı ile peteklerin ısındığını gördük. Herkese öncelikle doğalgaz tesisatlarında bakım ve gerekirse peteklerde doğru bağlantı yaptırmalarını tavsiye ediyorum. Sever Tessisat a ulaşmak için 

Tel: 0 534 20632 86 numaradan arayibilirsiniz

Haber. Mehmet Yavuz 






Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2016, 00:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER