banner392

Pamukova da Ayı arılara dadandı.

Pamukova Karapınar Mahallesi bölgesinde ki arı kovanlarını parçalayan ayı arıcıların korkulu rüyası olmaya devam ediyor.

Pamukova da Ayı arılara dadandı.

Karapınar Mahallesi sınırları içinde çok sayıda arıcı yetiştiricisi var. 200 dolayında kovan olan Karapınar Mahallesi sınırları içinde şu ana kadar çok sayıda arı yetiştiricisinin arıları gece yarısı dağlardan inen ayı ya da ayılar tarafından parçalandı.

Önceki günler aynı bölgede Aziz Demir in arı kovanlarına da zarar verdiği söylenen ayı dün akşamda Kadıköy Mahallesi doğumlu emekli imam İrfan Kırat ın arılarının bulunduğu yere geldi. İrfan Kırat’ın kendi zeytin tarlası yanında 10 kadar olan arı kovanından 5 ini parçalayan ayı, kovan içinde bulunan daha tam dolmamış petekleri de parçaladı. İçi boş olan petekleri ise yerlere saçan ayı kovan içinde binlerce arıyı ise yedi, ayıdan kaçan arıların bir kısmı ise başka kovanlara sığında yada gece soğuktan öldüler. 5 kovan telef oldu.

Bölgenin ilk arı yetiştiricilerinden olan emekli öğretmen Alaettin Kayan ise yetkililerden yardım beklediklerini söyledi. Kendi arılarının yerleşim yerine yakın olduğu için ayının daha gelmediğini söyleyen Alaettin Kayan;

“ Gece uykularımız kaçıyor. Arıcılar olarak bölgede sıra ile nöbet tutmak istiyoruz, ancak ayı ile şaka olmaz gece bize bile sardırır düşüncesi ile korkuyoruz. Ayı vurmak yasak olduğu için zor durumdayız.” diyor.

İrfan Kırat ise arılarını bölgeden başka yerlere götürmeyi düşündüğünü ancak tamda bu zamanda arıların yoğun çalışma dönemine girdiklerini, bir yerden başka bir yere arıları taşımanın kayıplara neden olacağı için yer değiştirmekten çekindiklerini. Ne yapacaklarını bilemediklerini söylüyor.

 

Ayıların ulu orta dağlara atıldığını da iddia eden İrfan Kırat yıllar önce kendi köylerine yakın bir araziye helikopterle ayı bıraktıklarını söylüyor. “Nereden getirildiğini bilmediğimiz bu ayılar şimdi Pamukova’nın köylerine zarar veriyorlar. Vatandaş ta ayı vurmak yasak olduğu için onlarla mücadele edemiyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Şimdi de bizim arılarımıza musallat oldular” diyor. 


Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2015, 12:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
VEYSEL ZOBAR
VEYSEL ZOBAR - 9 yıl Önce

GECMİŞ OLSUN.

JİLETLİ TEL İLE KAFES İCİNE ALMADAN SIKINTI DEVAM ETME RİSKİ BÜYÜK.

SIRADAKİ HABER