banner392

Muhtarlık binasının yıkılması mahkemelik oldu.

Pamukova Üçevler Mahallesinde 45 yıldır muhtarlık binası olarak kullanılan binanın köyde imza toplanarak yıkılması davalık oldu.

Muhtarlık binasının yıkılması mahkemelik oldu.

Pamukova’nın Eskişehir yönü çıkışında D-650 Karayoluna sınır Üçevler Mahallesinde İbrahim Erol ve Ayhan Erol’a ait 2 dönüm arazinin üzerinde 45 yıl önce Köy muhtarlığının kullanması için izin verilerek yapılan muhtarlık binasının boşaltılmasından sonra iddiaya göre muhtarın imza toplatıp arazi üzerindeki binayı da özel kepçe ile yıktırması mahallede gerginliğe sebep oldu.

 

Yerin varisleri olan İbrahim Erol ve Ayhan Erol babaları öldükten sonra kendilerine bırakılan yerde yeni işler yapacaklarını ileri sürerek muhtarlığın kendi yerlerinden boşaltılmasını istemeleri sonunda boşaltılan binanın önceden köy büyükleri tarafından yapıldığı ve madem muhtarlık boşaltıldı binanın da yıkılması gerektiği düşüncesi ile köy muhtarı Hasan Ayı tarafından köylüden, ihtiyar heyetinden yaklaşık 25 dolayında imza toplanarak binanın yıkılması üzerine çıkan gerginlikten sonra mahalleye güvenlik güçleri geldi. Olay yerine gelen jandarma tarafları dinledi ve olay davalık oldu.  

 

Cumartesi günü özel  kepçenin muhtarlık binasını yakmaya başlaması üzerine olay İbrahim Erol iş makinesinin üzerine çıkarak yıkımı durdurmalarını istemiş ve peşinden Pamukova Jandarmasını olay yerine çağırmıştı.

 

Olay yerine gelen Jandarma şikayetçi olan İbrahim Erol ve yıkım için imza toplayan vatandaşların şikayetleri dinledi şikayetçi olan İbrahim Erol dan da şikayet dilekçesini aldı.

 

İbrahim Erol Köy muhtarı Hasan Ay’ın kendilerine haber vermeden köyde bazı vatandaşlardan da imza toplayarak yıllar önce yapılmış binayı yıkma girişiminde bulunmalarının doğru olmadığı tapuda bile binanın kendi yerlerinde olduğunun bilindiği halde ve kendi mülkleri olarak görüldüğü halde kanunsuz şekilde yıkmanın suç olduğunu söyledi ve davacı olduğunu bildirdi.  

 

Jandarma İbrahim Erol ve yıkım için köyde imza toplayanların ifadeleri aldıktan sonra Üçevler mahallesinden ayrıldı. 
Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2015, 11:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER