banner392

Moody's Türkiye'nin notunu indirim için izlemeye aldı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunun çöpe düşürülebileceğini açıkladı

Moody's Türkiye'nin notunu indirim için izlemeye aldı

 Ekonomi kanalı bloomberght.com internet sitesinde yazılan haber ekonomide zorlukların başlayacağı haberi yer aldı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cuma akşamı meydana gelen darbe girişimini önlemesinin ardından, Türkiye'bin yatırım yapılabilir seviyedeki kredi notunu, indirim için izlemeye aldı.

Moody's, Türkiye'nin yatırım yapılabilir en düşük seviye olan Baa3 olan kredi notunun çöpe düşürülebileceğini açıkladı. Moody's, kararın başarısız darbe girişiminin, ekonomik büyüme ve karar alıcı kuruluşlar üzerindeki orta vadeli etkisini değerlendirmeleri için alındığını kaydetti.

Türkiye'deki başarısız darbe girişimi, birkaç saat içinde etkisiz kılınmasına karşın, cari işlemler açığını finanse edebilmek için büyük ölçüde sermaye akışına bağımlı olan ekonomiyi istikrarsız hale getirme tehdidi taşıyor.

Moody's Türkiye için 2016 büyüme tahminini yüzde 3'e indirirken, cari işlem açığının GSYİH'nin yaklaşık yüzde 3.4'ü olarak kalacağını öngördü. 

Darbenin başarısızlığına rağmen Moody's, krediyle ilişkili risklerin yüksek olmasıyla, darbenin oluşumunun daha geniş politik zorlukları yansıttığını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2016, 09:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER