banner392

Meyve Deposu Pamukova tehlikeli atıklarla boğuşuyor.

Sakarya’nın Meyve ve Sebze Deposu olarak bilinen Sakarya Nehrinin içinden geçtiği Pamukova Ovası Başka illerden getirilen Katı atıkların atıldığı çöp diyarına döndürüldü.

 Pamukova’nın en Batı sınırı olan Bilecik / Osmaneli ilçesi ne yakın Mekece mahallesi sınırları içinde kalan alanlara gece saatlerinde Tırlarla getirilip rastgele yerlere atılan katı atıklar çevreci vatandaşları harekete geçirdi.

Bölgede yaşayan çevreye duyarlı vatandaşların şikayetleri üzerine Sakarya Büyükşehir Belediyesi ekipleri harekete geçti.

Dün Büyükşehir belediyesi ekipleri Jandarma eşliğinde Mekece ile Bilecik / Osmaneli sınırları arasında bölgeye dökülmüş çok miktarda katı atık döküntülerinin yer tespitlerini yaptılar.

TREN KAZASI OLAN BÖLGE KATI ATIKLARIN ATILDIĞI EN KÖTÜ BÖLGE GÖRÜNÜMÜNDE

23 Temmuz 2004 Tarihinde Hızlı Tren Kazasının olduğu ve 37 kişinin hayatını kaybettiği o tarihlerde Tren Yollarının araç deposu olarak kullanılan alan şimdi tam bir çöplük durumuna dönüştürülmüş.

Çevredeki vatandaşlar son 1 aydır çok miktarda İstanbul, Kocaeli plakalı yüksek tonajlı araçlarda getirilen katı atıkların daha çok döküldüğünü eski Bilecik yolu üzerinin de bu katı atıklardan nasibini aldığını söylüyorlar.

Pamukova ya Sakarya nehrinin bir tünel gibi daralmış alandan girdiği ve nehir sularının kışları daha da yükselmesi ile bu atıkların suya karışarak Sakarya nehri ile verimli arazilerde her türlü sebze ve meyveye karışma ihtimali üzerinde duruluyor.

Pamukova, Geyve arazileri üzerinde yetiştirilen her çeşit meyve ve sebze Sakarya Nehrinden sulanıyor.

NATO HATTI ÜZERİNDE ÇÖPLER.

Pamukova sınırları içinden geçen ve Bilecik bölgesine geçiş alanında Nato Petrol Hattı üzerinde daha çok atılmış olan katı atıkların tehlikesi bölgeye gelen Belediye ekipleri tarafından da not düşülmüş. Yetkililer bölgeden atık temizliği ve atıkların menşeinin belirlenmesi için çalışmalar yaparken Nato Hattına da dikkat çekiyorlar. Atıkların kimyasal olma ihtimali üzerinde duruluyor.

KARAPINAR MAHALLESİNDE TAŞ OCAKLARINDAN 1 YIL ÖNCE TONLARCA ÇIKAN ATIKLARIN KİMYASAL OLUDUĞU TESBİP EDİLMİŞTİ.

Bir yıl önce yine Pamukova da Karapınar Mahallesi sınırları içinde bir taş ocağından 200 ton gibi önemli bir miktarda gömülmüş kimyasal atık çıkmış, ocak kapatılmış ve atıkların çok tehlikeli olduğu tespit edilmişti.

BÖLGEDE YAŞAYAN VATNDAŞLAR TEDİRGİN VE KORKUYORLAR.

Pamukova ve Bilecik / Osmaneli bölgesinde görülen katı atıkların bölgeye getirilmesine karşı çıkan duyarlı vatandaşlar.

Pamukova ya getirilen bu atıkların bir an önce durdurulmasına istiyorlar. Hızlı Tren kazası bölgesinde boş alanın park yapılması gerekirken çöplük yapılmasına tepki gösteriyorlar.

Alanın tam karşısında TSK Sakarya Garnizon Komutanlığı tarafından dikilen ormanında bu kötü atıklar yüzünden etkilendiğini bölgeye piknik için gelenlerin ise bundan sonra gelmeyeceğini söyleniyor, 
DUYARLI VATANDAŞLAR TEHLİKELİ ATIKLARA TEPKİ GÖSTERİYOR. 

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2017, 12:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER