banner392

Kurbanlıkları Elektrik Çarptı, Dokuz Tosun Telef oldu.

Pamukova’da Kurban Bayramı için yetiştirilmiş Duble 9 Kurbanlık Dana tutuldukları elektrik akımından kurtulamadılar. Sahibinin ise akımdan lastik ayakkabılar sayesinde kurtulduğu söyleniyor.

Kurbanlıkları Elektrik Çarptı, Dokuz Tosun Telef oldu.

Pamukova da Kurban Bayramına 1 günü kala meydana gelen Kurbana hazır hale getirilmiş mükemmel besiden geçmiş 9 Tane kurbanlık Dananın ölümü üzerine yapılan inceleme ve araştırmalar devam ederken, Mal Sahibi F. G nin de olaydan müzice eseri kurtulduğu öğrenildi.

OLAY NASIL OLDU.

Pamukova Göredenler Mahallesinde besicilik yapan F.G isimli besici kurban bayramı için yetiştirdiği danalarına bakmak için gittiği ahırında 4 tane danasının bağlı oldukları zincirlerle yere yığılmış olduğunu gördü. Ahırda elektik akımından kaynaklandığını düşündüğü akım tablosa vurarark akımı kesmek için telleri devre dışı bırakıp dışarıya çakma anında ise 5 tana daha danasın yere yattığını gördü, besici demir direklere zincirlerle bağlı olan danalarında akıma tutulduğunu tahmin etmiş olmalı ki kendisini dışarıya atmış olabileceği tahmini tutulan raporlarda tutanaklara eklendi.

DANALARIN ELEKTRİK AKIMINA UĞRAMIŞ OLMA İHTİMALI VAR.

Pamukova da davem eden Hızlı Tren Yolu yapı çalışmalarının devam ettiği bölgede Rayların üzerinde çalıştığı söylenen Kaynak Makinesinden meydana gelebilecek Elektrik akımından şüphe edilirken, Olay Yerinde inceleme yapan Sedaş yetkilileri ise olay öncesi hiçbir şekilde kendilerine elektrik akımı ile ilgili şikayet ve ihbar da gelmediğini belirtiyorlar.

Yetkililer olay yerine vardıklarında danaların öldüğu ahırda akım geçiren tablonun telden ayrılmış olduğunu elektrik akımandan sonra gelen elektririğin Sedaşla ilgisi olamayacağını söylüyorlar. Gelen akımın Amper olarak gelmiş olma ihtimalı olduğunu söylüyorlar.

İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ OLAY YERİNİ İNCELEDİ.

Pamukova İlçeTarım Müdürlüğü tarafından olay yerine giden yetkililer yaptıkları inceleme de İşletmenin ruhsatlı olduğu. Telef olmuş dokuz kurbanlık dananın yapılan incelemlerinde ciğerlerinin simsiyah şekilde yanmış olduğunu zinzirlere bağlı kurbanlıkların tutuldukları akımdan kurtulamadıklanı gördüklerini yaptıkları raporlarda belirttiler.

BESİCİ  ÜZGÜN TELEFONLARA ÇIKMIYOR.

Yıllarca besicilik yaparak hayatını kazanan F.G nin telefonlara cevap vermediğini söyleyen mahalle komşuları  “ Üzücü olaydan sonra komşumuz telefonlara çıkmıyor. Kurban arifesi meydana gelen bu olaydan sonra maddi ve manevi büyük zarar gören komşumuz zor günler yaşıyor olmalı” diyorlar.

BELEDİYE TELEF OLMUŞ DANALARI ÇUKARLARA GÖMDÜ.

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2018, 13:12

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER