banner392

Köylü sesini duyurabilmek için dama çıktı

Damın üzerini çıkan vatandaş “Sesimizi duyan var yok mu? “diye bağırıyor.

Köylü sesini duyurabilmek için dama çıktı

Pamukova’nın en yüksek yayla köyü olan Eskiyayla da bir haftadır elektrik yok, su yok, yollar kapalı tam bir mağduriyet yaşanıyor. Köye şu an 2 tane çiftlik te yüzlerce hayvan var. Köyün içinde ise 5 hane var. Bir haftadır devam eden kar yağışı yüzünden köyde elektrik yok, sular kesik, kapıdan dışarıya çıkmak mümkün değil.

 

Köyde oturan ve hayvancılıkla uğraşan Muzafer Yavuz. Sonunda damın çatısına çıkarak kimse yok mu diye bağırdı.

 

Hani köyleri mahalle yaptılardı. Tarihinde ilk defa bir devlet kendi köyünün adını kaldırarak hizmet geleceğini sandı. Mahalle demek bir insanın bir solukta yerleşim yerinin bir ucundan diğer ucuna gidebileceği mesafe anlaşıldığına göre Pamukova ile Eskiyayla arasında tam 20 km mesafe var. Madem mahalle ilçenin hizmet alanı içinde olduğuna göre bakalım belediyede çalışan işçisi zabıtası Başkanı iş makineleri hemen gelsinler Eskiyayla’nın yollarını açsınlar. Elektrikleri versinler. Köyleri yok ettiler. Şimdi vatandaş o köylerde yine köylülük yapıyor.

 

İşte Eskiyayla gibi, Mesruriye, Hüseyinli, Kazimiye, Kadıköy, Ağaççılar, Kemaliye, çilekli ve bakacak gibi köylere şu anda hizmet gitmiyor.

 

Özellikle Eskiyayla’da 1 haftadır elektrikler verilemiyor. Telefonlar şarnjı bitti için köyle iletişim tamamen kesilmiş durumda.

 

Dün Köyde büyük hayvan çiftliğinin CSB si ile çiftlikten Pamukova ya doğru açılan yol ancak belediyenin de bölgeye gönderdiği bir kepçe ve 1 greyderle birleştirilince tek şerit olarak açıldı. Yol bugün yeniden başlayan kardan sonra yine kapandı. Hadi bakalım mahallenize sahip çıkın açın şu yolları aksi taktir de meydana gelebilecek olumsuzluklardan sizler sorumlu olacaksınız. Köyde onlarca hayvan ve çok sayıda insan yaşıyor. Köyden gelen sesi gördünüz işte manşet vatandaş damın üzerine çıkmış durumda. Gelecek seçimde neyin üzerine çıkarlar onu artık oy oy diye yananlar düşünsün. 
Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2015, 12:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
:)
:) - 9 yıl Önce

pamukova ya her şey yakışır. hakettiniz.

mahsurrrrrrrrrrrrrrr
mahsurrrrrrrrrrrrrrr - 9 yıl Önce

haydi yayla köyleri anladık mahrumiyet içinde peki ilçemizin yanı başındaki üçevler köyünde kaçgündür elektrik niçin yok

SIRADAKİ HABER