banner392

Karapınar-Eskiyayla yoluna asfalt işi yeni hükümete kaldı.

Seçim öncesi Pamukova’nın 5 köyüne ulaşım sağlayan (Karapınar-Paşalar-Kadıköy-Ağaççılar ve Eskiyayla) 20 km lik yol yapımı durdu. Asafalt işi seçimden sonra gelecek yeni hükümete kaldı.

Karapınar-Eskiyayla yoluna asfalt işi yeni hükümete kaldı.

Pamukova da yaklaşık 1 ay önce bozuk olan ve 2000 yılından önce Ecevit Zamanında ilk soğuk asfalt dökülerek genişletilen 20 km lik yolun bozulması sonucu 5 köye ulaşımın zorla yapıldığı şikayetleri üzerine Sakarya Büyükşehir Belediye ekipleri tarafından düzeltme çalışmalarına başlandığını Pamukovahaber.com olarak çalışan ekipleri haber yapmıştık.

Ağaççılar mahallesi bölgesinde bağlar denen mevkide çalışan iş makineleri üzerinde ki operatörlerle de konuşup yolun seçime kadar yapılıp yapılmayacağını sormuştuk. Seçime kadar yol düzenleme çalışması peşinden asfaltlama başlaşacak demişlerdi.

Ancak Yolun asfalt öncesi düzenlemesi bitirildikten sonra bölgeden ayrılan greyderler, ağır iş kamyonlarından sonra asfalt çalışmaları başlayacak diye beklerken, büyük şehir belediyesi başkanı Zeki Toçoğlu nun Muhtarlarla yaptığı Metin Tesislerindeki toplantı sonucu öğrendik ki meğer Karapınar-Eskiyayla yolu asfaltlama çalışması programda yokmuş,

Köy muhtarları toplantıda Toçoğluna yolla ilgili sordukları soruya aldıkları yanıtlarında çok hayret edici olduğu haberini de almış bulunuyoruz.

Toçoğlu toplantıya çalışma ekipleri ile katılmış ve ekip içinde yol şefleri yol ekibi şefleri de bulunuyorlarmıştı.

Şefler söz konusu yol ile ilgili yama programı olduğunu fakat yolu yamanın kurtarmayacağını en iyisi mi Karapınar-Eskiyayla yolundan yararlanan 5 muhtarın yeni dönem için asfalt istemelerini ve bununla ilgili resmi dilekçelerle başvurmaları tavsiye edilmiş.


Zeki başkan da büyük şehir yasası ile 16 ilçenin yol sorununu zaman ve ilçelerin önemine göre çözebilmek için çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini söylemesi ise işin zorluğunu ve kolay olmayacağını da itiraf etmiş oluyor.

Meğer seçim öncesi apar topar Karapınar – Eskiyayla yolunda yapılan çalışmalar şimdi anlıyoruz ki seçim çalışması oluyor. Seçime 3 gün kala bölgeden ayrılan iş makineleri de gösteriyor ki. Seçimden sonra sandıktan çıkacak yeni hükümet Karapınar – Eskiyayla yolunu yapmak durumunda kalacak. 
Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2015, 00:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER