banner392

Geyve ile Pamukova arasındaki fark bu.

Büyükşehir yasası ile köylerin arazilerini ele geçiren belediyeler sessiz sedasız satışını yapmaya başladılar. Pamukova da da birçok tüzel kişilik arazileri satıldı. Pamukovdan satılan araziler ile ilgili kimseye bilgi verilmezken, Geyve de benzeri satış içine giren belediye ye giden Geyve kozan köylüleri başkan Murat Kaya dan arazilerinin yabancılara satılmaması için talep de bulundular.

Geyve ile Pamukova arasındaki fark bu.
 İŞTE GEYVE MEDYA DA ÇIKAN HABERİ AYNEN YAYINLIYORUZ.
 
Geyve İlçesi Kozan Mahallesi sakinleri kalabalık bir gurupla, satışa çıkarılan köy arazileri ile ilgili görüşmek amacıyla Belediye Başkanı Murat Kaya’yı makamında ziyaret etti.


Köy sakinleri Başkan Murat Kaya’ya konu ile ilgili olarak kişisel görüşlerini aktararak sıkıntılarını dile getirdi. Vatandaşlar Başkan Kaya’ya özetle: “ Köy meramızı satamazsınız. Satışa çıkarılan 104 dönüm arazi 25 ailenin geçim kapısı. Bazı kişiler banka kredisi alarak arazileri icara kiraladı, para makbuzları ellerinde. Topraklarımızı eğer dışarıdan birisi alırsa bizler buna izin veremeyiz, onu rahat bırakmayız. Bizlerin ne suçu var. Bu uygulama Anayasaya aykırı.”dedi.


Başkan Murat Kaya yöneltilen tüm soruları tek tek cevapladı ve uygulanmakta olan büyük şehir yasası ile ilgili olarak yapılan oylamayı hatırlatarak kabul edildiğini belirtti. Başkan Kaya konuşmasında özetle şunları söyledi: “Yapılacak olan ihalenin söz konusu olan 104 dönüm arazi ile ilgisi yok. Tek tapu olduğu için bunu satmayalım dedik. Köylümüzün kullandığını biliyoruz. 25 kişide olduğunu biliyorum. Yapılacak olan ihaleye şu ana kadar başvuru yok. İhaleye katılan olmazsa bir daha satış ihalesi olmaz. Fiyat yüksek deniliyor, belki katılan olmaz.”


Kozan Mahallesi sakinleri yarın ihale saatini beklediklerini açıklayarak belediyeden ayrıldılar.



Geyvemedya.com
Namık Cihan


Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2015, 23:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
p.ovalı
p.ovalı - 9 yıl Önce

bu haberı kım yapıyor bılmıyorum ama geyve ıle pamukova arasındakı farkı geyvenın vatandasından duymak ıstersen geyveye bı gıt ıstersen geyve p.ovadan 5 sene gerıye gıttı her konuda arabayla geyveye gırılmıyor vatandas ısyan edıyor orda neyın farkından bahsedıyorsunuz.

KADI.Mahalleli
KADI.Mahalleli - 9 yıl Önce

Ege Denizindeki.Adaları.Bunlar sattı....?????.

budaha başlangıç
budaha başlangıç - 9 yıl Önce

yakında halkı bile satacak bunlar

SIRADAKİ HABER