banner392

Eskiyayla Mahallesinde kar esareti devam ediyor.

Bölgenin en yüksek yerlerinden olan 1150 metre yükseklikteki mahalle tam anlamıyla kar altında kaldı. Kar kalınlığı yer yer 3 metrelere kadar ulaştı. Eskiyayla da hala yol tam anlamıyla açılabilmiş değil.

 Eskiyayla Mahallesinde kar esareti devam ediyor.

Köyde bulunan 2 tane çiftlikte sıkıntılar hat safhaya çıktı.

Köyden daha ileride bulunan büyük hayvan çiftliğin de 150 (yüz elli) dolayında büyükbaş hayvan bulunuyor, Bu çiftlikte elektrik kesintileri yanında ulaşım sıkıntıları da yaşandı ve hala ulaşım tam sağlanabilmiş değil.

Çiftlik kendi imkanları ile kendi iş makinesi ile yolları açık tutmaya çalıştı. Küçük koyun çiftliği ise köye daha yakın. Koyun çiftliğinde de elektrikler 14 gün boyunca kesildi. Daha yeni gelen elektrikler düşük fazda geldiği için 320 woltla çalışan yem makinelerini çalıştırmıyor.

Dün koyunlarına yem götürmek için Eskiyayla ya gitmeye çalışan koyun çiftliği sahibi İskender Daban yetkililerden yardım talebinde bulundu.

Belediye den yolun açılmasını isteyen İskenden Daban yeniden yağabilecek bir kardan sonra çok zor günler yaşayabileceklerini söyledi ve bir önce yolun açılmasını istedi. 

İskender Daban  bir de tavsiye mesajı bırakmış

Pamukovahaber.com sayfasından geçilen yazılı mesaj şöyle.

“5 gün geçmiş dün akşam eskiyayla köyünde odun deposu ile cami arasını tam 2  saatte geçtim. Arabada zincir olduğu halde yol temizlenmediği için, araba kardan askıda kalıp, teker boşa çıkıyor. Büyükşehir camiye kadar temizledi. Fakat, mahalle aralarını açmadı. Mahalle aralarını Pamukova Belediyesi yapması gerekiyormuş. Muhtar bey uğraştığını fakat yetkililerden olumlu sonuç alamadığını söyledi. Yağmur yağmadan sakın Eskiyayla’ya çıkmayın.  Yolda kalırsınız.”  benden tavsiye!  

İŞTE KÖYDE SON GÖRÜNTÜLER BÖYLE
 

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2015, 23:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
İskender Daban
İskender Daban - 9 yıl Önce

Elektirik faz problemi 21.01.2015 de giderilmiştir.

SIRADAKİ HABER