banner392

Eskiyayla da Uludağı aratmayan görüntüler.

Pamukova'nın en yüksek yerleşim yeri olan Eskiyayla Köyü Kartepe’nin hemen güneyinde, Bursa Uludağ’ın ise Güney Batısında. Havaların çak açık olduğu günlerde Eskiyayla tepelerinden Uludağ görülebiliyor. Bu sene Uludağ’ı aratmayan Eskiyayla da ki kar görüntüleri gerçekten de görenleri şaşırtıyor. Yıllar önce bu denli kar yağdığını söyleyen yaşlılar. Eski günlere döndük diyorlar.

Eskiyayla da kar kalınlığı yer yer 2 metreyi buluyor. Dün ziyaret ettiğimiz Pamukova ya 20, Sakarya ya 60 km uzaklıktaki Eskiyayla dan kar görüntülerini video çekimi yaptık. Köye yaklaşık 1 km kala çalıştırdığımız kameramızı köyün çıkışından 1 km ormanlık alana doğru açılmış olan yolun bitiminde kapattık.

Saski su havzası sınırındaki Orman Bölge Şefliği deposunda dönüş yaparak yeniden başlangıç noktasına kadar çalıştırdığımız kameramızda adım adım yolun durumunu ve metreleri bulan kar kalınlığını görüntüledik.

Belkide bu senin en yüksek kar kalınlığını çekmiş te olabiliriz. Unutulmayacak bu görüntüler Meteoroloji tarafından yapılan yağış uyarısından sonra kimbilir, belkide buzlar eriyecek. Karlar su olup Pamukova dan da geçerek Sakarya nehrine su olarak ulaşacak.



Bugün akşam saatlerinde başlayacağı söylenen yağmur karların da ani erimesine neden olabilir.

Yurdumuzun güney bölgelerinde dün başlayan yağmur birçok yerde sellere neden oldu.



Bölgemizde de enderde olsa bir zamanlar Sakarya nehri taşar ve ovadaki ekili arazileri sel alırdı. Şimdi ise nehir üzerine yapılan kanallar ve direnaj engelleri ile sellere karşı daha dirençli hale getirildi. Ancak yinede anı kar erimelerinin yükseklerden inecek sellerle birlikte itkili olması beklenebilir.

İŞTE ESKİYAYLA'DA EN SICAK KAR GÖRÜNTÜLERİ. (altaki videoyu tıkla ve izle

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2020, 20:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER