banner392

Eskiyayla 14 gün sonra elektriğe kavuştu.

Kar kış soğuk hava en çok yüksek yaylalardaki köyleri vurdu. 14 gün önce soğukla birlikte başlayan kar yağışı sonunda kesilen elektrikler daha Eskiyayla ve Mesruriye ye daha dün verilebildi.

Eskiyayla 14 gün sonra elektriğe kavuştu.

 Yollar ise hala ulaşıma tam açık değil. Açılan büyük bir kısım yol ise Köyde özel bir şirkete ait iş makinesi tarafından açıldı.

 

Eskiyayla ve Mesruriye köyleri arasında 1976 yılında kurulan elektrik direkleri hiç değişmediği için yoldan uzak tarla ve orman içinden geçen elektrik direkleri ve telleri bu sene yoğun şekilde yağan kardan, tel üzerlerine devrilen ağaçlar ve tellere sarkan dallar yüzünden enerji düne kadar verilemedi.  Başta Eskiyayla, Mesruriye olmak üzere uzun süredir kapalı olan yollar yüzünden arıza ekipleri bölgeye ancak dün ulaşabildiler. Ekip çalışanları  Eskiyayla Mesruriye arasındaki arızayı giderdikten sonra dün akşam saatlerinde tam faz elektriği veribildiler.

 

Köyde elektrik geldikten sonra sevinenler ilk iş olarak SEDAŞ ı arayarak teşekkür ettiler. Günlerdir ışıksız kalan ve Eskiyayla da bulunan hayvan çiftliklerinde yem karma makineleri elektriksizlik yüzünden çalışamamış, hayvanlar kuru yem ve samanla idare ettirilmiş, çiftlik sahipleri zor günler yaşadıklarını anlatırlarken böyle bir kış görmediklerini bir dahaki sene daha tedbirli olmaları gerektiği konusunda ders aldıklarını  ifade ederlerken, kar esareti yaşadıklarını telefonlarının şarjları bittiğini yakın ve tanıdıklarınla iletişim kuramadıkları konusunda dert yandılar.

 

BİR NUSİBET BİN NASIHATTAN EVLADIR.

Yıllar önce Eskiyayla köy içi elektrik direklerinin ve eskimiş tellerin tahta direklerini yenilenmesi için 2003 yılında Mevcut AGS sisteminin yenilenmesi adı ile Memur Ömer Tort tarafından etüt edildikten sonra Erol Ordu tarafından tetkik edilen yenileme projesi maalesef o günlerde köyü daha ileri taşınan yeni yerleşim alanlarına elektrik çekilerek rant alanlarına ayrılan harcama başka şekilde kullanılmış sonuçta köy içindeki tahta direkler, eskimiş sarkan teller zamanla küçük bir rüzgar da direklerin yıkılmasına tellerin kısa devre yapmasına neden oldu. Mesruriye köyüne kadar da yaklaşık 5 km lik o yıllarda yapılmış direk ve teller aynı şekilde yenilenmediğinden, bu sene yağan yoğun kar ise bu aksak ve eksik olan durumu daha da ortaya çıkartarak 14 gündür elektrik kesintilerini sebep oldu.

İŞTE O GÜNLERDE SEDAŞ TARAFINDAN SÖZDE YENİLENEN KÖY ELEKTİK PROJESİ

 

SEDAŞ YETKİLİLERİ TARAFINDAN GÜNLERCE UĞRAŞILARAK DÜN VERİLEBİLEN ELEKTİK İÇİN ZORLU ÇALIŞMALAR GÖRÜLMEKTEDİR


Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2015, 15:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
- 9 yıl Önce

5 gün geçmiş dün akşam eskiyayla köyünde odun deposu ile cami arasını tam 2 saatte geçtim.arabada zincir olduğu halde yol temizlendeği için araba kardan askıda kalıp teker boşa çıkıyor.büyükşehir camiye kadar temizledi fakat mahalle aralarını açmadı. mahalle aralarını pamukova belediyesi yapması gerekiyormuş.muhtar bey uğraştığını fakat yetkililerden olumlu sonuç alamadığını söyledi.yağmur yağmadan sakın eskiyaylaya çıkmayın yolda kalırsınız benden tavsiye!

SIRADAKİ HABER