banner392

Dikkat ! Kış Lastiğinizi taktırmayı unutmayın.

Kış Lastiği takma zorunluluğu olan 1 Aralık tarihini beklemeden taktırmaya başlayan vatandaşlar havaların bir anda soğumaya başladığı için erken kış lastiklerini erken takmaya başladıklarını söylüyorlar,

Dikkat  ! Kış Lastiğinizi taktırmayı unutmayın.
 Pamukova da Yeni Sanayi Sitesinde faaliyet gösteren Arıkan Lastik değiştirme tesislerinde bugün çok sayıda aracın erken den lastik değiştirdiğine tanık olduk. Daha 10 gün sürü olduğunu söylediğimizde işletme sahibi Musa Arıkan “ titiz olan sürüceler için tarih önemli değildir. Onlar tehlikelere karşı daha duyarlı oldukları için işlerini erken yapıyorlar. ”dedi.
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre bu hafta yurdun birçok bölgesinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin altına düşecek, Marmara, ege ve iç Anadolu da ise yükseklerde kar yağışı olması bekleniyor.
 
1 Aralık 2014 ile 28 Şubat 2015 tarihleri arasında şehir içi yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlarda kış lastiği kullanma zorunluluğu getirildi.
Kış lastiği ile ilgili kurallara aykırı hareket edenlere 519 lira para cezası uygulanacak. Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçları kapsayan zorunluluk 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında geçerli olacak.

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2014, 23:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER