banner392

Cevat Keser, Pamukova’daki Taş Ocaklarının faaliyetlerinin durdurulmasını istedi.

Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser, Geyve’de kurulacak çimento fabrikasının yapımının iptal edilmesinin kendilerini sevindirdiğini belirterek, Karapınar Mahallesi’nde bulunan taş ocağının faaliyetinin durdurulması için yetkilileri göreve davet etti.

Cevat Keser, Pamukova’daki Taş Ocaklarının faaliyetlerinin durdurulmasını istedi.

 Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser, Geyve’de kurulması düşünülen çimento fabrikasının yapımının iptal edilmesinin kendilerini sevindirdiğini belirterek, Karapınar Mahallesi’ndeki taş ocağının faaliyetinin durdurulması için yetkilileri göreve davet etti. Keser, “Bu haber komşu ilçemiz Geyve kadar bizleri de hayli memnun etmiş ve umutlandırmıştır. Çimento fabrikasının iptali için bir araya gelen ve ortak bir duruş sergilen heyet gerçekten bölgemiz adına doğru bir karar vermişlerdir. Kendilerini yürekten kutluyor ve destekliyorum. Evet;  bu işler için uygun bozkır alanlar varken, verimli ovaların, orman ve bitki örtüsünün olduğu alanların bu tür sözde yatırımlar için heba edilmesini de doğru bulmadığımı ve bu bölgelere yapılacak en büyük kötülük olduğunu düşünüyorum” dedi.

TOZ VE KAYA PARÇALARI
Keser aynı desteği kendi ilçelerinde bulunan taş ocağının kapanması için de isteyerek, “Üst düzet siyaset ve bürokrat erbabının aynı şekilde ve aynı hassasiyet ve duruşla ilçemiz Pamukova’da tarımı mahveden, etrafa yaydığı zehirli toz ve kaya parçacıklarıyla meyve ve sebzelere ciddi manada zarar veren, akciğer hastalıklarına, astım ve bronşite sebebiyet veren, her patlatmada vatandaşımıza korku ve panik atak nöbetleri geçirten Karapınar Mahallesinde konuşlu taş ocaklarının faaliyetinin durdurulması noktasında da gerekli desteği vermelerini bekliyoruz.  Pamukova halkının topyekûn karşı olduğu, ilçemizdeki doğal yaşamı ve insan hayatını olumsuz yönde etkileyen taş ocaklarıyla alakalı bir kez daha üst düzey siyasilerimizi ve bürokratlarımızı göreve davet ediyorum. Sakarya’nın tüm ilçeleri aynı güzellikte ve aynı değerdedir. Herkesin bu bakış açısıyla olaya eğilmesini, Geyve’de dönülen yanlıştan, Pamukova’da da dönülmesini bekliyor ve istiyoruz” dedi.

kaynak. sakaryayenihaber.com

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2017, 02:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
metin ışık
metin ışık - 7 yıl Önce

sayın başkan akçakayadaki taş ocağınada kapatmak için girişim yapsana. yapamazsın çünkü sana göre pamukovada akçakaya mahallesi diye bir mahalle yok çünkü hiç bir hizmetin yok.

adem bilaloglu
adem bilaloglu - 7 yıl Önce

tas ocagımı bu ilcenin tek sorunu biosin ne olacak atık bolgesi olan pamukova sahıpsız bu ilce ne olacak park yapana kadar yapılmayan otogar ne olacak bır pazar yerı olmayan bu ilce hala eskı duzende yazık bu ısı hakkıyla yapın su guzel ilceyı soktugunuz su hale bakın bır daha kultur merkezine sahıp cıkamayanlardan beklenen ne olabılırkı sizede kalmayacak o koltuklar geldıgınız gıbıde gıdemeyeceksınız

SIRADAKİ HABER