banner392

Canlı Bombanın Kimliği açıklandı.

İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısını gerçekleştiren canlı bombanın Mehmet Öztürk olduğu DNA testiyle kesinleşti.

Canlı Bombanın Kimliği açıklandı.

İstiklal Caddesi'ndeki canlı bombanın kimliğinin belirlenmesine yönelik DNA testi bir az önce tamamlandı. Adli Tıp Kurumunda aile yakınlarından örneklerle parçalanan canlı bombadan kalan örnekler uyuştu. Canlı bombanın Mehmet Öztürk olduğu kesin olarak belirlendi.

BABASI VE KARDEŞİ GÖZALTINA ALINDI

Taksim saldırısının faili olduğu DNA testiyle kesinleşmesinin ardından canlı bomba Mehmet Öztürk'ün babası ve kardeşi Gaziantep’te gözaltına alındı.

Polis ekiplerinin dün gece kan, kıl ve tükürük örneği almasının ardından yapılan araştırmada fabrika işçisi baba N.Ö. gözaltına alındı. Polis ekipleri sabah saatlerinde baba ve ismi öğrenilemeyen diğer oğlunun evinde arama yaptı. Bu aramaların ardından polis, canlı bombanın ismi gizli tutulan kardeşini de gözaltına alındı.

SORGULARI DEVAM EDİYOR

Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alınan baba ve oğlunun, polislere Mehmet Öztürk’ün 2013 yılında evden ayrılarak İstanbul’a gittiğini ve o günden sonra çok az görüştüklerini söylediği öğrenildi. Ailesinin daha önce kayıp başvurusunda bulunduğu Mehmet Öztürk’le ilgili araştırma yapan polis, IŞİD terör örgütüne katıldığını saptadı. Canlı bomba Mehmet Öztürk, IŞİD üyeliğinden arananlar listesindeydi. Gözaltında olan canlı bombanın babası ile kardeşinin sorgulaması devam

İKİ İSİM ARAŞTIRILIYORDU

Polis ve istihbarat kaynakları, teröristle ilgili iki isim üzerinde yoğunlaşmıştı. Birincisi, Türkiye’de aranan 4 IŞİD’liden biri olan Savaş Yıldız'dı. İkincisi ise ‘bölgedeki kameralarda görüldüğü’ söylenen 24 yaşındaki Mehmet Öztürk'tü.

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2016, 14:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER