banner392

Çanakkale Savaşlarının 100. Yılı Pamukova’da da coşkulu bir şeklide kutlanacak.

Pamukova ADD Şube Başkanı Av. Süleyman Uysal basın yolu ile 18 Mart Çanakkale şehitlerini anma gününün 100. yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yaptı. Uysal’ın açıklaması şöyle:

Çanakkale Savaşlarının 100. Yılı Pamukova’da da coşkulu bir şeklide kutlanacak.

Değerli Pamukovalılar..!

Her yıl olduğu gibi bu yılda Çanakkale Şehitlerimizi 18 Mart 2015 çarşamba günü Pamukova'mızda yapılacak törenlerle anacağız. Bu bizim hem tarihi hem de Türk vatandaşlığı görevimizdir. Bu vatan topraklarının  işgalcilerin eline geçmemesi için ölümü göze alan kahraman Mehmetçiğin verdiği bir mücadeledir. Çanakkale'de binlerce şehidimiz yatmaktadır. Bunlar istiklalimiz ve bağımsızlığımız için ölen vatan evlatlarıdır. Bu gün bu topraklarda hür ve özgür olarak yaşıyorsak şehitlerimiz sayesindedir. Her Türkün  bunu bilmesi gerekir.

Çanakkale boğazından geçenler bilir; Boğazın bir yakasına şu yazı büyük harflerle yazılmıştır; DUR ! YOLCU GELİP BİLMEDEN BASTIĞIN BU TOPRAK, BİR DEVRİN BATTIĞI YERDİR. EĞİLDE KULAK VER BU SESSİZ YIĞIN BİR VATAN KALBİNİN ATTIĞI YERDİR. Bu yazıyı okuyanlar buranın ne kadar kutsal bir yer olduğunu anlarlar.

Çanakkale'yi anlatırken  Mehmet Akif ERSOY ne demiş: " BASTIĞIN YERLERİ TOPRAK DİYEREK GEÇME TANI DÜŞÜN ALTINDA BİNLERCE KEFENSİZ YATANI "  Diğer bir şairimiz N. H. ONAN  " İstiklal uğrunda namus yolunda can veren Mehmetçiğin yattığı yerdir." demiştir.

İşte Çanakkale denilince bunlar aklımıza gelir. Burası dünyaya örnek olacak bir yerdir. Çanakkale  sadece Türklerin şehitleri için değil diğer milletlerden gelerek burada hayatını kaybedenlerin de bulunduğu yerdir. Türkler burada savaşan bütün milletleri bağırlarına basmışlar ve topraklara gömmüşlerdir. Bu bazı barışseverler savaşın geçtiği kutsal toprakları "BARIŞ GETİREN SAVAŞ MÜZESİ " olarak anılmasını önermektedirler.

Sonuç olarak Çanakkale zaferi milli birlik ve beraberliğin oluşmasını sağlamış, daha sonra da kurtuluş savaşının aynı düşünceyle  kazanılmasına vesile olmuştur. Bağımsız ve özgür Türkiye Cumhuriyeti bu sayede kurulmuştur.

Çanakkale zaferi etkinlikleri içerisinde Atatürkçü düşünce derneği olarak; 31 MART salı günü Pamukova Atatürk kültür merkezinde ilkokul öğrencileri için MİNİK BALIĞIN MACERASI (SAAT:15:30 -- 16:00 arası) isimli tiyatro oyunu ile SAAT 17:00 -- 19:00 arası ort, lise, üniversite öğrencileri ve aileler için (Çanakkale'den Cumhuriyete) DÖNMEYİ DÜŞÜNMEYENLER Adlı tiyatro oyunu, SAAT 20:00 -- 22:00 Arası siz tiyatro severler için aynı adlı oyunu getireceğiz. (Oyunlar birikim tiyatro ekibi tarafından sergilenecektir.) BU vesile ile de siz değerli halkımızı bu oyunları izlemeye davet ediyoruz.

Çanakkale'yi geçilmez kılarak, ülkemize özgürlük ve dünyaya barış getiren Çanakkale savaşlarının 100. yılında başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzer, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, saygı v minnetle selamlıyoruz.

Saygı ve sevgilerimiz ile...

ADD PAMUKOVA ŞUBE BAŞKANI

SÜLEYMAN UYSAL 
Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2015, 00:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER