banner392

Bu katliamı herkes görmeli.

Günlerce Taksim de birkaç ağaç kesilecek diye milyonlarca insan ayağa kalkarken, Pamukova / Eskiyayla köyü havzasına baraj yapacağız diye milyonlarca ağacın nasıl kesildiğini görseler herhalde dünya ayağa kalkar.

Bu katliamı herkes görmeli.

Sakarya Büyük Şehir belediyesine bağlı SASKİ tarafından Pamukova Akçay barajı yapımı projesi için milyonlarca ağacı kesip sonra da yapılan zemin etütlerinde ‘zeminin çürük çıktığı’ iddiaları konuşulurken bölgenin doğal yapısını değiştirecek milyonlarca ağacın kesilmesi görenleri dehşete düşürüyor.

 

Yıllar önce aynı bölgeden Sakarya belediyesine bağlı ( o zamanki adı Ada-su) olan ve Sakarya’nın köylerine bölgedeki dereleri (gümüş dere, domuz dere, acı su) derelerinden su sağlanırken, yapılan bir değişiklikle Ada-su adını değiştirip SASKİ olduktan sonra ayni derelerin önünü kapatarak kar sularının da toplanacağı söylenerek baraj yapım çalışmalarına başlanması sonrasında binlerce hektarlık ormanlık alanın ağaçlarını kesme çalışmalarını başlatan büyük şehir belediyesi sık sık haberler yapıp ulusal basına kadar duyurduğu Akçay Baraj bölgesi tam anlamıyla rant alanına dönmüş durumda.

 

Görüntülerden de anlaşılacağı üzere; bölgede rastgele ağaç kesimi köylüleri bile isyan ettirdi. Bölgeye yakın orman köylüsü olan Eskiyayla, Kazimiye, Melekşe liler yerine ağaç kesimini başka şahıslara verilmesi ise rantın boyutlarını göstermekte. 2 yıldan beri ağaç kesimi yapılan bölgede baraj dışında kalan ormanlık alanlarda düz ara kesim devam etmekte.

 

Aynı bölgede Acısu mağarası da bu talandan nasibin almış durumda. Mağara bir zamanlar Sakarya valisi olan Nuri Okutan zamanında turizme açılmıştı. Şimdi ise Acı-su mağarasına kadar olan alanda düz ara kesilerek yapılacak baraj sularının altında kalacak.

 

Hatta acısı mağarası bölgesinin baraja taş üretimi için bir firmaya verildiği söylenmekte.

 

Akçay barajı ile ilgili ihalenin yapıldığı 31 Temmuz 2013’te bölgede hafriyat çalışmalarına başlanacağı söylenmekte. İhaleden sonra olabilecek itirazlar için beklendiği bildirilmekte. Ancak bölgede itiraz edecek kurum ve kuruluşların durumdan haberleri yok. Özellikle yakın köy muhtarlıkları ile STK lar konu ile ilgili bilgilendirilmiyorlar.

 

Pamukovahaber.com olarak çalışmaların başlatıldığı tarihten beri çeşitli defalar haber yazdığımız halde SASKİ tarafından barajla ilgili bilgi verilmiş değil.

 

Yaklaşık 1 ay önce Pamukova ya gelen Büyükşehir Belediye başkanı Zeki Toçoğlu’na konu ile ilgili sorular yönelttiğimiz halde, başkan konuyu tam bilmediğini ancak Saski müdürünü açıklama yapması için göndereceğini söylediği halde bugüne kadar SASKİ müdüründen konu ile ilgili hiçbir açıklama almış değiliz.

 

1 YIL ÖNCESİ VE ŞİMDİ AYNI YERDEN ÇEKİLEN GÖRÜNTÜLER

 





DAHA ÖNCE KONU İLE İLGİLİ HABERLERİ ALTTAKİ LİNKLERDEN GÖREBİLİRSİNİZ.

//www.pamukovahaber.com/koyler/iste-akcay-baraji-olacak-yer-h1422.html

//www.pamukovahaber.com/koyler/durdurun-bu-katliami-h1520.html

BİR YIL ÖNCE AKÇAY DENEN BÖLGEDEKİ GÖRÜNTÜLER (tıkla gör)

//www.pamukovahaber.com/eskiyayla-akcay-baraji-resimleri,35.html 
Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2013, 09:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
mesut sağlam
mesut sağlam - 9 yıl Önce

Önceden cok guzeldi

Ayşe Bulut
Ayşe Bulut - 10 yıl Önce

içim acıyor, yüreğim yaniyor...

vatantaş
vatantaş - 11 yıl Önce

böyleydi böyle oldu miyonlar ca kişi su içecek ve abdes alacak ne olmuş yanı 100 metre ağaç kesildıyse yol su için ev yıkılır ev yapılır sen rahat ol mehmet hoca

SIRADAKİ HABER