banner392

Biosun yetkilileri; Atık toplama sistemini geliştirmek için çalışmalar yaptıklarını açıkladılar.

Geçtiğimiz hafta Pamukovahaber.com sitemizde Elperek Mahallesinde önce bir köpeğin çöplerden aldığı bir poşeti yavrusuna götürüp bir köşede poşeti açıp yemeleri, bir gün sonra da aynı çöpten bir kadının koyunları ile birlikte gelip bir şeyler toplayıp çöpe koyup evine götürmesi ve bir gün sonra da aynı çöp konteynır’dan bir saksağan ve bir kedinin yere saçılmış gıda parçaları için yaptıkları savaşı görüntülü olarak yayınlamıştık.

Biosun yetkilileri; Atık toplama sistemini geliştirmek için çalışmalar yaptıklarını açıkladılar.

Biosun haberimizden sonra duyarlı davranarak şirket adına Kurumsal İletişim Müdürü Burcu Özkutan tarafından açıklama gönderildi.

İŞTE BİOSUN TARAFINDAN YAPILAN YAZILI AÇIKLAMA.

8 Eylül 2015

Değerli Pamukovahaber.com Yetkilileri,

 

www.pamukovahaber.com web sitenizde yer alan 2 Eylül 2015 tarihli “Pamukova’dan çöp hikayeleri” (//www.pamukovahaber.com/ozel-haber/pamukovadan-cop-hikayeleri-h2731.html) başlıklı haberde kurumumuz hakkında aslı olmayan bilgilere yer verilmiş olması sebebiyle konuyla ilgili kamuoyunun doğru ve tam bilgilendirilmesi adına aşağıdaki açıklamayı yapma gereği duyuyoruz.

Bildiğiniz üzere Biosun Pamukova Katı Atık İşleme Enerji ve Çevre Sanayi Ticaret A.Ş olarak 2012 yılından beri aktif olarak ilçenizde faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Atıkların toplanması, aktarılması, ayrıştırılması ve geri kazanımı alanında dünyanın ilk entegre katı atık yönetim tesisi olarak 40 bin metrekare üzerine kurulu bir alanda üç vardiya esasına göre faaliyet gösteriyoruz. Faaliyetlerimiz içerisinde yer alan atıkların toplanması işi Türkiye’nin ve Dünyanın heryerinde olduğundan daha fazla kontrollü, denetimli ve sistematik olarak yapılıyor, hijyen ve temizlik kurallarına ise fazlasıyla uyuluyor.

Pamukova ilçesinde faaliyete başladığımız 2012 yılında ilçenin nüfus durumu ve yerleşim alanlarının yapısı nedeniyle küçük hacimli atık konteynerler (240 lt) ile toplama yapılabilirken, bugün gelişen Pamukova ve Dünya şartları sebebiyle daha modern ve büyük hacimli konteynerlere geçiş yaparak ilçedeki atıkları daha iyi ve daha sıklıkla toplama devam ediyoruz. Her yaptığımız yenilikle ve revizyonla Pamukova’ya katma değer yaratmaya çalışıyoruz.

Atık toplama sistemimiz sadece bu iş için geliştirilmiş olan özel bir IT altyapısı sayesinde atıkların haftanın hangi günü, hangi mahallede, hangi saat aralığında toplandığını raporluyor, araç takip sistemimiz sayesinde de sahadaki tüm çalışmaları kontrol altında tutabiliyoruz. 

Ancak Dünyanın heryerinde “Sokak toplayıcıları ve sokak hayvanlarının çöpleri karıştırması” gibi durumlarla karşılaşıldığını biliyoruz. Bu gibi durumlara imkan verilmemesi adına atık toplama sistemlerinin geliştirmesine gayret gösteriyoruz. Bu süreçte yöre halkının da herkesin lehine olacak bu uygulamaya destek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Çalışmalarımızı aynı özveriyle sürdürmeye, Pamukova ilçesine yakışır şekilde hizmet etmeye devam edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.

İnternet sitenizde yer alan söz konusu haberde kurumumuza karşı herhangi bir kasıt olmadığını, haberin duyarlılıkdan kaynaklı yapıldığını anlıyor ancak kamuoyunda yanlış anlaşmalara sebep olmaması açısından da bu açıklamayı sizlerle paylaşmayı görev biliyoruz. Gerekli düzeltmenin yapılması, doğru bilginin kamuoyuna aktarılması hususunda bilgilerinizi arz ederiz. 

Saygılarımızla,

Biosun Pamukova

Kurumsal İletişim Müdürü

Burcu Özkutan  
Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2015, 23:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
ovali
ovali - 9 yıl Önce

Bu cevap yazısından hiç bir şey anlamadım, kokuya bir çözüm getirildiginden bahsedilmemis, çöplük bölge çöplüğü olmuş daha çok yanıyor daha çok zehir yayılır, yazıklar olsun.

MEMETTALİ YILDIZ
MEMETTALİ YILDIZ - 9 yıl Önce

neden hala copler sahmelege dokuluyor

SIRADAKİ HABER