banner392

Biosun da 200'e yakın çalışanı kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı

Biosun Pamukova Katı Atık İşleme Enerji ve Çevre San. Tic. A.Ş. ve Çelik-İş Sendikası arasında 27 Aralık 2016, Salı günü Biosun Pamukova’daki 200’e yakın çalışanı kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Biosun da 200'e yakın çalışanı kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı
 Törende Biosun Pamukova’yı temsilen Emre Akın Sait, Çelik-İş Sendikası Sakarya Temsilcisi Rıfat Kurt ve Biosun Pamukova çalışanları yer aldı.

Biosun Pamukova adına sözleşmeye imza atan Emre Akın Sait, sözleşmenin 01 Ocak 2017 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde akdedilmiş bulunduğunu belirtti. Sait; “Çelik-İş Sendikası ile imzalamış olduğumuz bu sözleşmenin çalışma barışına katkıda bulunarak tüm çalışanlarımıza ve kurumumuza hayırlı olmasını dilerim” dedi.  

Tören Biosun Pamukova’nın Sakarya Pamukova’da 2011’de hayata geçen entegre katı atık ayrıştırma tesisinde düzenlendi. Yapılan sözleşme kapsamında sendika üyesi tüm Biosun Pamukova çalışanlarına; enflasyonun üzerinde ücret artışı, ikramiye, doğum-ölüm-çocuk- öğrenim yardımı, yakacak ve bayram yardımları gibi haklar sağlandı.


Entegre katı atık yönetimi konusunda kurgulama ve uygulama açısından Türkiye ve dünyanın en kapsamlı tesisi olma özelliğini taşıyor.

Biosun Pamukova; tüm faaliyetlerinde insana ve çevreye olan duyarlılığı esas alıyor, belirlediği hedefler doğrultusunda takım ruhuyla çalışmayı, ortak kültür ve değerlerle projelere imza atmaya dikkat ediyor.

Biosun Pamukova Katı Atık İşleme Enerji ve Çevre Sanayi Ticaret A.Ş., 2008 yılında Pamukova da kuruldu. İnşaatına 2010 Nisan ayında başlanan tesis, 2011 Aralık’ta kademeli olarak faaliyete geçti. Biosun Pamukova; evsel ve hayvansal katı atıkların toplanması, aktarılması, ayrıştırılması ve geri kazanımı alanında dünyanın en kapsamlı entegre katı atık yönetim tesisi olarak faaliyet gösteriyor.

Biosun da bugün beyaz ve mavi yaka olmak üzere 300’e yakın kişi çalışıyor. Tesis, 40 bin metrekare üzerine kurulu bir alanda üç vardiya esasına göre faaliyet gösteriyor.

ÇELİK-İŞ DAHA ÖNCE DE BİOSUN DA ÇOK MÜCEDE ETMİŞTİ.

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2018, 14:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER