banner392

Bingöl'deki ateş Sakarya'ya düştü.

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının yola döşedikleri patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Haşim Dirik'in Sakarya'da ki eşi acı haberi baba evinde aldı. Acılı eşin bir önceki gün "Yeter' feryadı ile 'Kaç evlat daha feda edeceksiniz?" diye paylaşımda bulunduğu öğrenildi.

Bingöl'deki ateş Sakarya'ya düştü.
 Karlıova Hacılar köyü mevkiinde bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından yapılan yol kapamasına müdahale maksadıyla bölgeye intikal eden jandarma özel harekat unsurlarının araçlarından birinin geçişi esnasında önceden yola döşenen uzaktan komutalı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan üç askerden Uzman Çavuş Haşim Dirik'in eşi Bilgen, acı haberi babasının Camili Mahallesi'nde ki evinde aldı.

 

Sağlık ekibiyle birlikte eve gelen askeri yetkililer, Bilgen Dirik'e eşinin şehit olduğu haberini verdi. Eve bayrak asılırken haberi duyan yakınları, taziye ziyaretinde bulunmak üzere eve geldi. Şehidin kayınpederi Hasan Sadık Köse, kızının kulak rahatsızlığı nedeniyle GATA'da tedavi gördüğünü belirterek; "En son 20 gün önce eşinin rahatsızlığı için gelmişti. Kızım ameliyat olacaktı. O da ameliyatta eşinin yanında olmak istiyordu" dedi.

 

Çankırı'dan Bingöl'e tayin olan şehit Haşim Dirik'in, ailesini görev yerine götürmediği, eşi ve biri ortaokul diğeri lise öğrencisi olan çocuklarını eğitimleri için eşinin ailesinin yanına yerleştirdiği öğrenildi. Şehidin eşi ve çocukları, cenaze töreni için Manisa'nın Sarıgöl ilçesine gidecek.

YÜREK YAKAN PAYLAŞIM
Bu arada, Bilgen Köse Dirik'in dün sosyal medya hesabı üzerinden 'Yeter' feryadı ile 'Kaç evlat daha feda edeceksiniz? Kaç Mehmet için toplanır meclis? Kaçınız Mehmetsiniz? Kaç çocuk lazım size? Şehitlerimiz için yastayız şeklinde bir paylaşımda bulunduğu ortaya çıktı.

 

Kaynak: www.haberler.com

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2015, 10:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER