banner392

AKP’de kavga büyüyor.

AKP tarihinin en büyük kavgasına şahitlik ediyor. Ankara kulisleri bir hayli hareketli.

AKP’de kavga büyüyor.

İşte AKP'deki son durum...

AKP kurulduğu günden bu yana en büyük parti içi krizle karşı karşıya. Ankara kulislerinde aylardır konuşulan Başbakan Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki ‘sessiz gerginlik’ yerini büyük harflerle kamuoyuna verilen açık mesajlara bıraktı…Bülent Arınç’ın “işimize karışma” mesajı ile alevlenen tartışmalar Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in açıklamaları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği mesajlarla yeni bir boyut kazandı. AKP’de yarın yapılması planlanan grup toplantısının iptali de soru işaretlerini çoğalttı. Tam anlamıyla AKP’de fay hattı kırıldı. Partide üst düzey istifaların olabileceği konuşuluyor…

 

İşte son bir haftada yaşananlar ve AKP’deki son durum:

20 MART: ERDOĞAN UKRAYNA ZİYARETİ ÖNCESİ KONUŞTU SERT MESAJLAR VERDİ

Ukrayna’ya yaptığı ziyaret öncesi konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çözüm süreci izleme heyeti oluşturulmasına ilişkin tepki gösterdi. Erdoğan “Böyle bir şeyden doğrusu benim haberim yok. Ve şunu da açık net söyleyeyim. Bu olaya ben olumlu bakmıyorum. Başbakanlığım döneminde de akil insanlar içinden bir grubun gitmesini nasıl buluyorsunuz diye sorulduğunda, bunları doğru bulmadığımı söylemiştim. Bunlar doğru şeyler değil. Bu konuda işin başından itibaren her ülkede olduğu gibi istihbarat teşkilatları bunun birinci derecede sürecin yönetenleridir. O dönemde temsilcileri olan siyasi partiden 3 elemanı buraya gönderdik. Yine biz gönderdik. Bunları gizlemeye gerek yok. Bu sayının 5′e çıkması 10′a çıkması, ayrı bir grubun oraya gönderilmesi, neyi değiştirecek ki? Birilerini tatmin için bu işler yapılmaz. Bu işin yönetimi hükümete üzerine düşeni başlattığı süreç içinde devam ettirmelidir. Bunun dışındaki süreç kendi çerçevesi içinde kalmalıdır. Dağa bile çeşitli roman yazarları gönderildi. Ne netice alındı? Yeni romanlar mı yazdırılacak? Bunları doğru bulmuyorum” dedi.

21 MART: BÜLENT ARIÇ, ERDOĞAN’I “YALANCILIKLA” SUÇLADI “İŞİMİZE KARIŞMA” DEDİ

Bülent Arınç, bu sözlere 24 saat sonra yanıt verdi. Diyarbakır’da Abdullah Öcalan’ın mektubu okunduktan sonra kameralar karşısına geçen Bülent Arınç Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı “yalancılıkla suçlayıp” sert sözlerle eleştirdi.
Arınç; Erdoğan’ın İmralı heyeti açıklamalarıyla ilgili ”Bundan hoşlanmadım, hoşuma gitmedi, soğuk veya sıcak karşıladım” beyanları kendi hissi beyanlarıdır. Sorumluluk hükümetin üstündedir, bunları kendi özgün düşünceleri olarak kabul edebiliriz. Cumhurbaşkanımızın böyle konuşması hatta hükümetimizi eleştiriyor noktaya gelmesi elbette hükümetimizi de yıpratabilir. Sayın cumhurbaşkanımızı çok sevdiğimiz için bu konuşmaları hükümetimiz adına değil ama kendisini yıpratabilir diye düşünüyoruz” dedi.

22 MART: ERDOĞAN “ÖZEL AÇIKLAMALARINDA” ELEŞTİRİLERİNİ SÜRDÜRDÜ

Ukrayna ziyareti dönüşü gazetecilere açıklamalarda bulunan Erdoğan’ın sözleri gazetelerin manşetlerini süsledi. Erdoğan gazetecilere yaptığı açıklamada da “Dolmabahçe’de verilen pozdan rahatsız oldum” sözlerini yineledi.

22 MART: ARINÇ, ELEŞTİRİLERİNİ SÜRDÜRDÜ

Bülent Arınç Erdoğan’a yönelik tutumunu değiştirmedi. Arınç “Cumhurbaşkanımızı seviyoruz onun gücünü biliyoruz ama unutmayın bu ülkede bir hükümet var. Bu hükümet seçime girecek, Bu gücümüzün herkes tarafından bilinmesi lazım” dedi.

“Gücünü biliyoruz ama unutmayın ki bu ülkede”

BUGÜN: AKP’DE GRUP TOPLANTISI İPTAL EDİLDİ!

AKP’de yarın yapılması planlanan grup toplantısı iptal edildi. İptal gerekçesi olarak gösterilen “Davutoğlu Konya’ya gidebilir” açıklamaları ise soru işaretlerine neden oldu.

BUGÜN: MELİH GÖKÇEK, BÜLENT ARINÇ’I İSİM VEREREK HEDEF GÖSTERDİ

AKP içerisinde Erdoğan ve Arınç’a en yakın isimlerden birisi olarak gösterilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek twitter hesabından şok iddialarda bulundu. Bülent Arınç’ın damadını “paralelci” olmakla suçlayan Gökçek “Bülent Arınç ile paraleller darbe yapmaya çalışıyorlar, Arınç derhal görevinden alınmalı” dedi.

BUGÜN: ERDOĞAN, ARINÇ’I HEDEF ALDI!

Son olarak Erdoğan Ak Saray’daki muhtarlar toplantısında Bülent Arınç’a ağır sözlerle yüklendi. Cumhurbaşkanı çeyrek yüzyıllık dava arkadaşı için “Dert adamı söyletir. Meselesi koltuk olanlar bizi anlayamadı anlayamaz” dedi.

“BÜYÜ BOZULDU”

AKP’deki tarihi kavgayı yandaş kalem Abdülkadir Selvi de doğruladı. Yeni Şafak gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve hükümet arasındaki İzleme Heyeti restleşmesini irdeledi. AKP kulislerine en yakın isimlerden olan Selvi, “AKP’nin kurulduğu 14 Ağustos 2001 tarihinden bu yana son 3 ayda yaşanan olaylara benzer sürtüşmeler yaşanmadığına” dikkat çekerek, “İtiraf etmeliyim ki son olaylar halkın zihnini bulandırmaya başladı. Neler oluyor sorularının sorulmasına yol açtı” dedi. “AK Parti’nin bir büyüsü vardı” diyen Selvi, “Kitleler AK Parti’yi istikrarın sembolü olduğu için tercih ediyordu. Bu büyü bozuluyor” ifadesini kullandı.

“İSTİFALAR GELEBİLİR”

Bülent Arınç-Erdoğan-Melih Gökçek üçgeninde büyüyen kavganın, istifaları da beraberinde getirebileceği konuşuluyor. Davutoğlu’nun da; Erdoğan’ın özellikle seçim öncesi, “milletvekili aday listelerine yaptığı müdahaleler” yüzünden durumdan rahatsız olduğu ve Arınç’ın açıklamalarına “müsaade ettiği” kulislerde konuşulan başlıca konulardan.

AKP’deki düğümün ne zaman ve nasıl çözüleceği ise şimdilik merak konusu.

 

yurtgazetesi 
Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2015, 23:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER